Clădirile cu risc seismic din Centrul Istoric al Bucureştiului ar putea fi consolidate prin concesiune sau prin parteneriate public-privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor generali în şedinţa de consiliu de joi, 31 octombrie, propune un studiu de fundamentare prin care să se verifice posibilitatea consolidării a zece clădiri din Centrul Istoric al Capitalei prin concesiune sau prin parteneriat public-privat.

Mai exact, este vorba despre un studiu de fundamentare care să prospecteze posibilitatea demarării unui proiect de investiţie în regim de concesiune de lucrări publice/servicii sau parteneriat public-privat în vederea
„Consolidării - Restaurării clădirilor cu risc seismic din Centrul Istoric al Bucureştiului“ - aflate în proprietatea municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectului depus pe pagina oficială a Primăriei, cele zece clădiri sunt localizate la adresele: strada Blănari numărul 6 şi numărul 13, strada Baraţiei 50, Calea Moşilor 82 (Hanul Polonez), strada Sfânta Vineri 7 - corp B, strada Covaci numărul 11, Strada Lipscani numerele 33, 44 şi 75 şi strada Franceză numărul 5. Toate aceste clădiri au fost construite în perioada 1824-1930, una a fost demolată în septembrie 2013, iar doar trei au expertiza tehnică făcută.

În fapt, se propune un studiu care să arate dacă proiectul este realizabil, dacă răspunde cerinţelor şi politicilor autorităţii publice şi dacă au fost luate în considerare diverse alternative de realizare a proiectului, dar şi dacă varianta concesiunii sau a parteneriatului public-privat este mai bună decât cea prin achiziţie publică.

Măsura este motivată prin faptul condiţiilor precare financiare actuale în ceea ce priveşte bugetul municipalităţii care nu îşi permite finanţarea acestor lucrări.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite