Centru de vaccinare de tipul drive-thru în Piaţa Constituţiei

0
0
centru

O parte a parcajului din Piaţa Constituţiei va fi folosită pentru un centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 27 aprilie.

Proiectul prevede aprobarea folosirii a 240 de locuri de parcare, pentru organizarea, de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, a centrului care va avea patru puncte de vaccinare, de tip drive-through, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului de specialitate a proiectului, centrul de vaccinare de tip drive-through va fi dotat cu echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, se vor asigura un circuit într-un singur sens, apă potabilă şi menajeră, igiena, dezinfecţia şi curăţenia tuturor spaţiilor din centru, toate conform legislaţiei specifice.

Spaţiul destinat centrului de vaccinare va avea: punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.

Toate cheltuielile legate de organizarea şi funcţionarea centrului de vaccinare de tip drive-through, inclusiv utilităţi, cablări, branşamente şi alte cheltuieli conexe, vor fi efectuate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

București


Ultimele știri
Cele mai citite