Cea mai tare reţetă pentru o ciorbă de burtă delicioasă. De ce e bine să puneţi usturoiul la fiert cu tot cu coajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt mulţi români care adoră ciorba de burtă, însă nu mulţi sunt cei care ştiu paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru a o face delicioasă. „Adevărul“ vă prezintă pas cu pas reţeta folosită în restaurantele româneşti pentru o ciorbă de burtă perfectă.

O ciorbă de burtă delicioasă are nevoie, în primul rând, de oase de vită, după cum precizează un bucătar care lucrează la un celebru restaurant din Bucureşti.

„Spre exemplu, pentru o oală de zece kilograme de ciorbă de burtă sunt necesare două kilograme de oase de vită şi trei kilograme de burtă prefiartă“, precizează bucătarul. Oasele se spală foarte bine şi se pun la fiert alături de burta întreagă.

În oală se adaugă, rând pe rând, trei cepe spălate, curăţate şi uşor crestate, doi morcovi curăţaţi, o ţelină spălată şi curăţată şi două căpăţâni de usturoi necojite. „În felul ăsta este o aromă mai densă, mai puternică“, spune specialistul. Toate acestea se lasă la fiert în jur de două ore şi jumătate, cel mult trei.

15 ouă şi sâmântână

În timp ce legumele, oasele şi carnea fierb, trebuie să fiţi foarte atenţi la spuma care se ridică deasupra apei. Aceasta trebuie înlăturată cu mare girjă, pentru că riscaţi să faceţi o ciorbă de burtă care „îşi pierde limpezimea“. În timp ce ingredientele fierb, trebuie să pregătiţi o găletuşă de smântână grasă, de un kilogram, şi să spargeţi 15 ouă. Trebuie să separaţi albuşurile de gălbenuşuri şi, într-un recipient încăpător, să amestecaţi gălbenuşurile cu smântâna. După vreo două ore şi jumătate de stat la fiert, zeama se strecoară, iar burta fiartă se separă de restul ingredientelor.

FOTO adihadean.ro

Ciorba de burta FOTO adihadean.ro

Apoi, burta se taie şuviţe, jumătate din zeama fiartă se pune din nou pe foc, iar cealaltă jumătate se lasă la răcit. În zeama răcită uşor se amestecă, treptat, gălbenuşurile şi smântâna. Imediat după ce amestecul se toarnă în zeama răcită, acesta se pune, din nou, la foc mic, în oala în care a fiert.

Câteva linguri de oţet şi de mujdei se amestecă în oala de ciorbă, după care se adaugă şi burta tăiată şuviţe. Rezultatul, spun bucătarii, este unul de-a dreptul spectaculos. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite