Armata a ieşit în stradă
0De ziua lor, militarii cer pensii. Reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere şi în Rezervă manifestează în faţa Palatului Cotroceni.
În jur de o mie de militari în rezervă s-au adunat în această dimineaţă, chiar de „Ziua Armatei“, la Palatul Cotroceni pentru a protesta faţă de măsurile luate de Guvern în domeniul pensiilor.
Aceştia au scandat „Jos Băsescu!“, „Armata e cu noi!“ sau „Trăiască armata României“, au suflat în goarne şi au fluturat pancarte cu tot felul de inscripţii precum „Băsescu n-ai să poţi să ne ciuruieşti pe toţi!“ şi caricaturi cu Traian Băsescu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
Militarii s-au adunat în Capitală din toate judeţele ţării, Argeş, Dolj, Buzău, Tulcea, Brăila sau Bacău.
Un grup format din 30 de miltari în rezervă a venit şi din Constanţa, reprezentându-i pe ceilalţi 300 de sindicalişti din oraş care nu au putut ajunge. „Protestăm pentru nerespectarea legalităţii pensiilor, pentru că nu suntem nesimţiţi şi profitori aşa cum ne-au catalogat guvernanţii“, a spus colonelul Remus Macovei, din Constanţa.
În Tineretului s-au depus coroane
Pe lângă nemulţumirea privind legea pensiilor, oaltă dorinţă a sindicaliştilor este reînfiinţarea instituţiei senatorului de drept al Armatei, care să apere interesele militarilor în Parlamentul României. Protestul a fost unul paşnic, oamenii purtând veste albastre cu semnele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere şi în Rezervă (SCMD).
Pe de altă parte, militarii din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul“ au depus coroane de flori, în această dimineaţă, la monumentul eroilor militari români căzuţi la datorie, din faţa Palatului Naţional al Copiilor din Tineretului.
După ceremonie, aceştia s-au retras pe traseul Bulevardul Regina Elisabeta - Piaţa Operei - Piaţa Leu - Bulevardul General Vasile Milea.


Fostul şef de stat major, generalul Mihail Popescu, i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea pensiilor în formula actuală, până nu sunt rezolvate revendicarile militarilor.
O altă doleanţă a sindicaliştilor este reînfiinţarea instituţiei senatorului de drept al Armatei. Acesta ar urma să apere interesele militarilor în Parlamentul României.

Ziua Armatei Române
25 octombrie 1944 este Ziua Armatei Române. Semnificaţia datei reprezintă eliberarea totală a nord-vestului Transilvaniei de sub ocupaţie şi administraţie străine.
Acesta a fost singurul obiectiv strategic naţional, realizat efectiv de Armata Română pe câmpul de luptă, recunoscut juridic în art. 2 al Tratatului de Pace dintre România şi Puterile Aliate şi Asociate, încheiat la 10 februarie 1947.