ANM a emis o prognoză specială pentru București, valabilă până miercuri. Ce vești au meteorologii
0Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru București ce este valabilă până miercuri, 19 februarie. Potrivit meteorologilor, va ninge în continuare în Capitală.

Până luni dimineaţă, la ora 8.00, în Bucureşti vremea va fi rece, iar cerul va fi noros. Va ninge şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi de 6...8 centimetri. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de -3...-2 grade, iar cea minimă de -4...-3 grade.
De luni, de la ora 08:00, până marţi la aceeaşi oră, vremea se va menţine rece, iar cerul va rămâne noros. Va ninge în continuare şi se va depune strat nou de zăpadă cu grosimi în medie de 8...12 centimetri. Vântul va sufla, în general, moderat, cu viteze la rafală de 35...40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă va fi de -4...-3 grade.
Vremea se va menţine rece până miercuri dimineaţă, la ora 10.00. Cerul va fi noros, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă cu grosimi, în general, de 8...10 centimetri. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de -2...-1 grad, iar cea minimă de -4...-3 grade, mai informează ANM.
ANM a emis duminică un Cod galben de ninsori viscolite şi ger, valabil până marţi dimineaţa în şase judeţe şi în Bucureşti, respectiv o atenţionare similară de ger, ce vizează 18 judeţe, până miercuri.
Compania Națională Aeroporturi București, a anunțat duminică dimineață că pe aeroporturile din Capitală traficul se desfășoară normal, și se intervine constant cu utilaje proprii pentru a menține suprafața de mișcare în condiții optime.
„Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti și Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în parametri normali, conform planurilor de zbor.
Pistele, platformele și căile de rulare a aeronavelor sunt deschise și operaționale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene.
Se intervine constant cu utilajele proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiții optime de operare.
Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă. Nicio cursă nu este anulată din motive meteo. Unele zboruri pot înregistra mici întârzieri generate de necesitatea degivrării aeronavelor, care se efectuează după îmbarcarea pasagerilor”, mai transmit cei de la CNAB.