VIDEO Intervenţie-maraton pentru salvarea a şapte oameni şi 1.000 de oi, înconjuraţi de ape. 300 de persoane evacuate la Baraolt şi drumuri închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pomopierii intervin de 12 ore pentru salvarea oamenilor şi a animalelor
Pomopierii intervin de 12 ore pentru salvarea oamenilor şi a animalelor

Pompierii intervin de aseară pentru salvarea a 1.000 de oi şi a şapte oameni înconjuraţi de ape între Şercaia şi Mândra. Până acum au fost evacuate cele şapte persoane şi 800 de oi. La Baraolt, 300 de persoane au fost evacuate preventiv deoarece apele revărsate ale Oltului ameninţau să rupă digul.

UPDATE 17.40. Operaţiunea a fost oprită. Cele 200 de oi sunt într-o zonă mai sigură şi vor fi salvate mâine. Debitul de apă este prea mare pentru a se mai putea continua astăzi operaţiunea.

UPDATE 16.00. Operaţiunea a fost oprită din cauza debitului mare de apă. Pompierii sunt în zonă şi mai au de salvat ultimele 200 de oi. 

UPDATE 8.35. Pompierii au evacuat şi ultimele două persoane şi în total 800 de oi. Operaţiunea continuă pentru salvarea celor 200 de animale rămas înconjurate de apă. 50 de pompieri sunt de peste 12 ore la faţa locului. 

Alarma s-a s-a dat aseară când şapte persoane, şase adulţi şi un copil, au rămas izolaţi pe o insulă format în urma inundaţiilor între Şercaia şi Mândra. Oamenii sunt ciobani şli aveau cu ei o turmă de 1000 de oi.

„Persoanele au rămas izolate în timp ce se aflau cu cele aproximativ 1.000 de oi în zona respectivă. La misiunea de salvare acţionează mai multe echipaje de pompieri, cu patru bărci din cadrul ISU Braşov şi alte două trimise în sprijin de la ISU Sibiu”, a informat plt. maj. Luiza Dănilă.

Primele cinci persoane, printr ecare şi copilul au fost salvată în jurul orei 0.00. Celelalte două persoane au rămas pe insulă pentru a ajuta la salvarea animalelor. Potrivit Luizei Dănilă, s-a lucrat toată noaptea şi până în această dimineaţă au fost salvate 700 de oi. Operaţiunea este în continuare în desfăşurare, fiind dificilă deoarece nivelul apei este în creştere.

Operaţiune salvare Şercaia

Şi la Baraolt din Covasna au fost probleme mari din cauza inundaţiilor. Digul a fost în pericol să se rupă din cauza viiturii, iar 300 de persoane din 130 de locuinţe au evacuate preventiv. Pompierii s-au mobilizat şi în judţul Braşov deoarece viitura putea ajunge şi în localitatea Augustin aflată la câţiva kilometri distanţă. Din fericire la Augustin nivelul apei nu a crescut foarte mult, iar digul întărit cu saci de nisip a rezistat. A fost inundat un teren agricol, dar potrivit reprezentanţilor ISU nu există pericol ca apa să ajungă şi în locuinţele oamenilor. 

Drumuri închise în Covasna

Dig inundaţii Augustin


Braşovenii care trebuie să ajungă  în Covasna trebuie să ştie că sunt drumuri închise:

— DJ 131 B — Baraolt — Augustin (judeţul Braşov) închis circulaţiei rutiere pe o distanţă de 1 km;

— DJ 103 B — Ozun — Teliu (judeţul Braşov), din cauza creşterii nivelului apei, pe o porţiune de circa 500 m apa acoperind partea carosabilă;

- DJ 131 — Baraolt — Căpeni, de la intersecţia cu DJ131B;

— DJ 103 B — Ozun — Teliu (judeţul Braşov), din cauza creşterii nivelului apei, pe o porţiune de circa 500 m apa acoperind partea carosabilă;

— DC 9 — Surcea — Telechia, afectat de aluviuni pe o distanţă de 250 m;

— DC 38 — de la intersecţia DJ 131B-DJ 131 până în localitatea Racoşul de Sus, afectat pe o porţiune de 1,5 km de acumulări de apă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite