Soluţie radicală pentru a avea un oraş mai curat: un paznic la fiecare boxă de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în acest an, problemele în ceea ce priveşte curăţenia de la boxele de gunoi din oraş au început să se accentueze, unul dintre cei doi operatori de salubrizare a decis să impună câteva măsuri radicale, astfel ca braşovenii să fie mai civilizaţi la acest capitol.

Astfel, la câteva platforme administrate de către compania Brai – Cata au apărut „paznici”. Este vorba de angajaţi ai firmei, care vor deveni operatori de platformă. Pentru început, s-a făcut un test la o platformă din cartierul Răcădău, aflat la intersecţia străzilor Arţarului şi Carpenului, unde sunt şi conatinere speciale pentru recilare, dar unde tot timpul erau grămezi de deşeuri lângă boxă.

Timp de două săptămâni, în timpul zilei, operatorul de platformă s-a ocupat menţinerea curăţeniei la platformă, a ales deşeurile reciclabile de la cetăţeni şi le-a lăsat pus în „clopote”, iar dacă se umpleau europubelele anunţa firma că trebuie să vină să le ridice. „Reprezentanţii firmei de salubritate au afirmat că măsura este una benefică, având în vedere că se colectează o cantitate mult mai mare de deşeuri reciclabile ce pot fi valorificate, dar sunt reduse şi cheltuielile de administrare, pentru că nu mai este nevoie de intervenţia mijloacelor auto. Totodată, nici nu mai apar situaţiile în care pubelele stau pline mult timp, până vine gunoiera să le ridice”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Proiectul se extinde şi în alte zone ale oraşului

De luni, operatori de platformă vor mai apărea la încă cinci boxe, unde de asemenea au fost înregistrate probleme grave în ceea ce priveşte curăţenia, respectiv Strada Vişinului, la intersecţia cu strada Nucului, Strada Popa Şapcă, Strada Sitarului şi Strada Pârâului. Ulterior, operatorul va lua în calcul extinderea modelului la încă 2 platforme de gunoi.

Citeşte şi:

Contractul de 45 de milioane de euro pentru curăţenia şi deszăpezirea Braşovului, blocat de o nouă contestaţie

Cum vrea Primăria să îi convingă pe braşoveni să recicleze. Camere video la platformele de gunoi şi pubele separate

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite