Sala sporturilor şi bazinul de înot de la Braşov, ruine eterne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bazinul Olimpic de Înot şi Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi" au ajuns într-o stare avansată de degradare. La începutul anului 2011, Primăria Braşov se angaja să renoveze bazinul de înot şi sala de sport, dar, pentru moment, lucrările stagnează.

Cea mai importantă bază sportivă din oraşul de la poalele Tâmpei, care găzduieşte sute de meciuri în fiecare an, Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi", este într-o stare avansată de degradare. De câţiva ani edilii se tot chinuiesc să reabiliteze complexul sportiv, însă intenţia lor a rămas doar pe hârtie.

Construită în anul 1975, Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi" nu a suferit niciun proces semnificativ de modernizare. Primele lucrări mai serioase de reabilitare la baza sportivă au avut loc în luna februarie a anului 2005, înaintea partidelor de tenis din Cupa Davis, dintre România şi Ucraina. În acea perioadă a fost schimbat, pentru prima dată, parchetul. La sfârşitul anului 2009, complexul sportiv a trecut printr-un proces de modernizare prin care s-au mărit suprafaţa de joc şi numărul de locuri din tribune.

Pe parchetul Sălii Sporturilor sunt programate, la fiecare final de săptămână, partide de handbal masculin şi feminin, meciuri de baschet, sau, în trecut, aici îşi juca duelurile de pe teren propriu şi echipa de volei masculin. Aşa nu e de mirare cum de sala s-a degradat din nou, iar în afară de zugrăveli şi câteva reparaţii minore, în Sala Sporturilor nu s-a investit nimic.

De mai bine de un an, autorităţile locale anunţă cu surle şi trâmbiţe că vor face o sală de sport de cinci stele, însă lucrările se lasă aşteptate. Ultimul termen optimist anunţă că baza sportivă va intra în renovare de la 1 septembrie, însă rămâne de văzut dacă această dată va fi respectată.

Situaţie gravă la Bazinul Olimpic

Situaţia este şi mai gravă în ceea ce priveşte Bazinul Olimpic de Înot. Baza sportivă s-a închis pe data de 1 august, însă lucrările nu au demarat nici acolo. De remarcat este că edilii anunţau încă de la mijlocul anului 2009 că vor începe lucrările de modernizare la Bazinul Olimpic, care se află într-o stare deplorabilă. Bazinul a fost închis, în primă instanţă, în anul 2009, dar ulterior a fost redeschis întrucât nimeni nu s-a deranjat să înceapă modernizarea complexului sportiv.

În urma unui proiect elaborat în 2008 de Consiliul Local, s-a decis ca baza sportivă să fie modernizată în proporţie de 95%. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic au fost admise de Compania Naţională de Investiţii, instituţie care va suporta în totalitate costurile procesului de renovare. Investiţia totală se ridică la cinci milioane de euro, dintre care municipalitatea va contribui cu 2,9 milioane de lei.

Modernizarea bazinului va include, în primă fază, schimbarea acoperişului care este la un pas de prăbuşire.
Totodată, conform proiectului iniţial urma să se mărească numărul de locuri de la 400, la 900, iar pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie să se construiască tribune pe ambele părţi ale bazinului. Lucrările de reamenajarea ar trebui să dureze cam 20 de luni, însă începerea lor este încă o enigmă.

„Noi am aprobat ca cele două obiective să fie preluate de către CNI, însă au tot vrut lămuriri şi modificări în documentaţie. Am actualizat toată documentaţia, am trimis-o la minister, urmează să se facă predarea-primirea amplasamentelor şi să lanseze licitaţiile pentru lucrări. Pentru noi, aceste două obiective sunt o prioritate mai mare chiar decât cel de-al doilea patinoar pentru FOTE", a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Patinoar de lux, cu program redus

La polul opus, Braşovul se poate mândri cu o bază sportivă de cinci stele, pentru construcţia căreia s-au alocat sume fabuloase. Patinoarul Olimpic din Parcul Tractorul, care a costat 9,1 milioane de euro, a fost închis pe perioada verii, iar de pe data de 9 august a fost redeschis. Baza sportivă este folosită, în cea mai mare parte, de jucătorii echipei de hochei pe gheaţă Fenestela Braşov, însă este deschisă şi publicului, în fiecare zi, după ora 20.00. Pentru o şedinţă de 90 de minute de patinaj, fiecare braşovean trebuie să scoată din buzunar 10 lei, iar copiii au 50% reducere. Închirierea patinelor costă tot 10 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite