Lucrările la drumul turistic Râşnov-Bran, în mare întârziere. Şoseaua trebuia să fie gata în 16 septembrie, dar şoferii dau în continuare cu maşina în gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul este plin de gropi, iar şoferii riscă să îli rupă maşinile. FOTOArhivă
Drumul este plin de gropi, iar şoferii riscă să îli rupă maşinile. FOTOArhivă

DN 73 care duce de la Braşov la Câmpulung este un drum de mare important turistică. Lucrările trebuiau finalizate pe 16 septembrie, dar sunt de fapt effectuate doar în proporţie de 25%. CNADNR nu a anunţat un nou termen pentru finalizarea investiţiei.

DN 73 are o lungime de 103 kilometri şi până anul acesta s-a modernizat porţiunea din judeţul Argeş. Investiţia totală, din fonduri europene se ridică la 275,8 milioane de lei. La începutul lui 2016 se anunţau reparaţii în judeţul Braşov pe ăporţiuea Râşnov-Bran. CNADNR anunţa ca termen de finalizare a lucrărilor 16 septembrie 2016, dar până acum s-au făcut doar 25% din lucrări. Investiţia ar fi întârziată din cauză că s-a descoperit că mai este nevoie de consolidări, dar şi de exproprieri suplimentare. CNADNR nu a precizat un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de modernizare. Având în vedere că mai este nevoie şi de avize de mediu şi că toamna bate la uşă, cel mai probabil abia la nul vom scăpa de drumul de coşmar. Pe traseul Râşnov-Bran trec în fiecare weekend 15.000 de autoturisme.

DN 73 care duce la Râşnov şi apoi la Bran este un adevărat test pentru şoferi. Este plin de gropi şi de multe ori şoferii fac slalom pe contrasens pentru a le putea ocoli. Acest drum este o piatră de moară şi pentru Bran, o localitatea vizitată în fiecare weekend de mii de turişti. Branul a ratat de două ori obţinerea titulaturii de staţiune de interes naţional din cauza drumului.

Localităţile care obţin titulatura de „staţiune de interes naţional“ au avantaje mari în ceea ce priveşte investiţiile în turism. Astfel, aceste localităţi au întâietate la alocarea fondurilor guvernamentale pentru investiţii în turism, dar şi la accesarea fondurilor europene. De exemplu, Râşnovul, care a devenit la finele anului trecut „staţiune de interes naţional“, a primit 11 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea turismului.

Şi Poiana Braşov, care este mult mai mică decât Branul, a beneficiat de 40 de milioane de euro pentru extinderea domeniului schiabil şi a devenit astfel cea mai modernă staţiune de schi din România.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite