FOTO Start la schi şi săniuş în Poiana Braşov. Imagini superbe cu staţiunea acoperită de zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile de altitudine îi aşteaptă pe schiori. FOTO Primăria Braşov.
Pârtiile de altitudine îi aşteaptă pe schiori. FOTO Primăria Braşov.

Pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvaru au fost deschise pentru schiori. Stratul de zăpadă are jumătate de metru. S-a dat startul şi la săniuş şi tubbing.

Vremea rece, dar ninsoarea sunt motiv de bucurie pentru amatorii sporturilor de iarnă. În Poiana Braşov se schiază pe partea superioară a părtiilor Lupului şi Drumul Roşu, dar şi pe Kantzel şi Doamnei. Funcţionază telegondola, telescaunul Ruia şi telecabina Kantzel. Chiar dacă afară ninge majoritatea zăpezii de pe pârtii este artificială. Stratul de zăpadă pe pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvaru este de 40-50 de cm.  Poiana Braşov are cel mai mare domeniu schiabil din România. Un weekend la schi poate costa 1000 de lei.

Cât costă transportul pe cablu

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 100 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii. Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel. 

Pârtia de săniuş din Poiana Braşov

Liber şi la săniuş

Cei care nu ştiu să schieze se pot distra pe pârtia de săniuş. Pe lângă săniuşul clasic cu care suntem obişnuiţi cu toţii, pe pârtie se poate practica  şi tubingul, un sport extrem de popular în occident. Tubingul înlocuieşte sania cu inele gonflabile, care au o viteză mult mai mare la coborârea în pantă. Culoarul are de o parte şi de alta mantinele pentru siguranţa turiştilor. Sunt amenajate 4 piste de tubing, dintre care trei drepte şi una cu serpentine. În premiră anul acesta a fost amenajată  şi o zonă pentru copiii mai mici de 10 ani, pentru aceştia fiind amenajat un traseu cu porţi şi figurine din burete, dar şi un carusel.

Pentru copii, preţurile sunt de 20 de lei pentru o oră şi 40 de lei pentru o zi. Pentru adulţi  preţurile sunt de 25 lei pentru o oră şi 55 lei pentru o zi.

Pentru ca accesul să se facă cât mai uşor în vârful pârtiei de săniuş, a fost construit şi un trotuar rulant de 80 de metri cu ajutorul căruia turiştii să se poată deplasa fără a face un efort fizic epuizant. Toată zona este iluminată cu ajutorul unor globuri imense, care, pe lângă aspectul specific iernii, permit utilizarea pârtiei şi a pistelor şi pe timp de noapte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite