Elevii braşoveni au inventat o aplicaţie care îţi arată cum să ajungi la destinaţie folosind autobuzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de informaticieni de la Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil şi un elev de la Colegiul Naţional dr. Ioan Meşotă au pus la punct o aplicaţie care ajută braşovenii şi turiştii să îşi găsească cel mai scurt şi rapid traseu până la destinaţie.

Echipa a fost formată din Daniel Neghină, Sorin Mircea, Lucian Prunău, Mihai Vîlcu, Mădălin Morcov, Mihai Mihalache - elevi ai Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil” şi Mircea Savin - elev la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” . Ideea a venit chiar de la profesoara lor. „Cu toţii avem probleme să ne deplasăm rapid atunci când suntem într-un oraş străin. Aşa am păţit şi eu la Cluj când nu ştiam exact ce autobuz să iau sau când soseşte acesta în staţia. Aşa mi-a venit ideea, iar elevii au pus-o în practică. Cu toţii sunt foarte talentaţi şi pe lângă orele de la şcoală, lucrează mult în particular“, povesteşte Alexandra Crăciun, profesoara elevilor şi ea absolventă a colegiului acum 10 ani.

Aplicaţia care îţi face traseul

Aplicaţia este una extrem de utilă, mai ales pentru turiştii care nu cunosc Braşovulul, vor să-l viziteze şi folosesc transportul în comun. Proiectul elevilor a fost deja premiat de o companie de IT din Braşov, astfel că liceenii au primit gratuit un stagiu de practică de o lună pentru avansaţi la firma Hub One Zero.

„Aplicaţia ne arată ce autobuze putem lua ca să ajungem la destinaţie. Vrem să o dezvoltăm, să facem o bază de date pentru ca oamenii să poată afla exact la ce oră vine autozul, cât durează călătoria până la destinaţie, care este cel mai scurt traseu. Acum aplicaţia poate accesa de pe internet, dar în viitor ne dorim să fie disponibilă şi pe telefoanele inteligente“, povesteşte George Mădălin Morcov, unul dintre elevii iniţiatori ai proiectului.

image

„Această aplicaţie este extrem de utilă şi era o necesitate. Site-ul RAT (Regia Autonomă de Transport) nu conţine toate informaţiile necesare şi este puţin greoi. Noi am luat aceste date, le-am introdus manual şi am creat această aplicaţie care oferă utilizatorului tot ce are nevoie pentru a-şi stabili traseul până la destinaţie“, a spus Mircea Savin.

Colegiu cu renume internaţional

Colegiul de Informatică din Braşov este renumit pentru rezultatele sale atât la olimpiadele naţionale, cât şi la concursurile internaţionale.  Au câştigat cel mai mare concurs de informatică din lume ACSL, desfăşurat anual în SUA. Elevii de la Colegiul de Informatică Grigore Moisil  au băgat spaima în ceilalţi competitori. Tinerii au un palmares impresionat. Participă de 14 ani la competiţie şi au câştigat până acum 10 titluri. De cinci ori au luat locul al doilea, iar odată locul al treilea. Colegiul are mare tradiţie, fiind unul dinte cele cinci centre infiinaţate de Nicolae Ceauşescu în 1972. Practic la acest liceu a fost văzut pentru prima dată primul calculator din Braşov.

„Am avut sponsori care ne-au ajutat să ajungem al competiţiile din America, iar acum investiţia lor în noi se întoarce în comunitate odată cu această aplicaţie care este atât de utilă. Avem elevi de excepţie, foarte serioşi şi care fac performanţă în domeniul IT“, a spus Milena Popa, directoarea Colegiului Naţional de Informatică Grigore Moisil.

Pe aceeaşi temă:

Triumf total pentru informaticienii braşoveni în America. Toate cele trei echipe au luat locul I la categoria la care au participat

Doi liceeni reinventează izolarea fonică

Un braşovean a câştigat concursul mondial de şah pentru amatori

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite