Drum județean foarte circulat, fără marcaje pe margini. Doar din noroc nu au fost accidente mortale

0
Publicat:

Drumul Județean 112B este un adevărat pericol pentru toți șoferii, în special când circulă noaptea. Marginile drumului sunt invizibile și când vin mașini din față pericolul este uriaș

Drum județean cu marginile invizibile FOTO Ioan Buciumar
Drum județean cu marginile invizibile FOTO Ioan Buciumar

Un drum județean este extrem de periculos și numai șansa a făcut ca, până acum, să nu înregistrăm accidente soldate cu morți pe acesta. DJ 112 B leagă localitățile brașovene Cristian și Vulcan și marea problemă a drumului este faptul că, pe timp de noapte, șoferilor le este extrem de greu să-și dea seama unde se termină drumul și unde începe câmpul.

Carosabilul nu este delimitat de câmp, iar, dacă vine o mașină din sens opus, șoferul nu mai vede dacă este pe asfalt, pe marginea drumului sau chiar în șanț. Autoritățile spun că, în anii precedenți, nu au existat bani pentru semnalizarea corespunzătoare a drumurilor  deoarece a fost necesară suplimentarea sumelor prevăzute inițial la toate proiectele demarate, ca urmare a creșterilor de prețuri.

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, spune că anul acesta instituția a alocat bani și pentru semnalizarea drumurilor. Potrivit edilului, Consiliul Județean a prevăzut în acest an peste 40 de milioane de lei pentru toate drumurile din județ care trebuie să fie reparate, semnalizate și marcate.

Intrăm imediat într-o campanie de semnalizare rutieră și de realizare de marcaje. Avem și de la Poliție în acest sens, știm despre această situație și cred că până la Paște vom avea multe din aceste neajunsuri rezolvate. Avem contracte în derulare și s-a ajuns la această situație după ce în anii precedenți am avut anumite probleme în derularea contractelor pe care le-am avut cu constructorii”, a declarat Todorică Șerban.

Pe lângă lipsa semnalizării, în ultima vreme, pe marginea drumului au apărut mormane de gunoaie. Spectrul este chiar mai larg decât în cazul rampelor improvizate din orașe, deoarece aici mai apar și piei de animale sau alte obiecte întâlnite mai des în mediul rural. Dacă edilii nu sunt deranjați de aceste adevărate focare de infecție, poate le vor atrage atenția locuitorii din zonă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite