Compania Naţională de Investiţii a blocat lucrările de la bazinul de înot de şapte milioane de euro şi de la Sala Sporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi contructorii s-au ţinut de cuvânt şi ambele investiţii ar fi putut fi gata luna această, Compania Naţională de Investiţii nu a mai finanţar lucrările.

Bazinul Olimpic trebuia să-şi deschisă porţile în 15 decembrie. Lucrările sunt aproape gata, deşo termenul iniţial era de februarie 2013. Compania Naţională de Investiţii nu a mai plătit constructorul, iar acesta a încetinit ritmul.

Aceeaşi situaţie este şi la Sala Sporturilor unde mai este de montat doar pardoseala. Constructorul nu mai face lucrarea deoarece nu şi-a primit banii. Primarul Braşovului a făcut un apel la noii parlamentari pentru a debloca situaţia. Valoarea investiţiei de la Sala Sporturilor este de 13,2 milioane de lei şi este derulată prin Compania Naţională de Investiţii. S-au înlocuit centrala termică şi instalaţiile de climatizare, parchetul, dar şi toate componentele sportive. Totodată, complexul sportiv va fi extins cu 1.854 mp, prin supraetajaerea cu un nivel a structurii şi crearea de noi spaţii de birouri, iar capacitatea de locuri în tribune va ajunge la 1.500 de locuri.

Bazinul de înot, cel mai modern din ţară

Investiţia se ridică la 7 milioane de euro. Pe lângă bazinul olimpic cu zece culoare, la subsol va mai exista o piscină pentru copii şi una pentru persoane cu dizabilităţi. Noul bazin va avea 4.800 de metri pătraţi şi zece culoare, faţă de 2.800 de metri pătraţi şi opt culoare.

„Braşovul este unul dintre oraşele din România care pune la dispoziţia cetăţenilor cele mai multe şi variate facilităţi sportive, de la Patinoarul Olimpic, la pârtii de schi, săli de sport, până la aparatele de fitness din parcurile braşovene, iar în curând acestora li se vor adăuga noul bazin şi noua sala a sporturilor", a declarat primarul George Scripcaru.

 Noua construcţie va fi pe trei niveluri, iar, în total, vor fi 900 de locuri în tribune, de o parte şi de alta a bazinului, urmând ca la subsol să fie alte două bazine mai mici, unul pentru copii şi altul pentru persoane cu dizabilităţi.

Reabilitarea şi modernizarea bazinului olimpic din Braşov a fost estimată la şapte milioane euro. Consiliul Local Braşov a aprobat încă din 2007 studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici, iar în 2009 a fost aprobată cererea de preluare de către Compania Naţională de Investiţii. Astfel, 70% din finanţare a venit de la Guvern, iar edilii au trebuit să suportedoar 30% din costuri.

Competiţii de polo

Conform proiectului, Bazinul de înot va putea fi utilizat atât de sportivii de performanţă, pentru antrenamente, cât şi de copiii care doresc să ia cursuri de înot sau de persoanele care doresc să se relaxeze sau să facă tratament. Primarul a precizat că în noul bazin de la Braşov se vor putea desfăşura şi competiţii de polo şi chiar să se dezvolte acest sport şi la Braşov.

Totodată, complexul sportiv va mai fi dotat la subsol şi cu o zonă de recuperare pentru sportivi(care va include cabinete medicale, bazin, duşuri, grupuri sanitare, vestiare), saună, masaj şi hidroterapie. La etaj va exista un cabinet antidoping, dar şi un foaier, unde vor fi baruri, iar pe timp de vară o terasă cu şezlonguri.

Bazinul de înot de la Braşov a fost construit în 1978, fiind reparat şi consolidat între anii 1986-1987, de atunci realizîndu-se doar mici modificări, reparaţii ori amenajări, care însă nu au împiedicat degradarea din ce în ce mai accentuată a clădirii. De aceea, s-a decis ca să fie ras din temelii, iar noua construcţie să fie făcută de la zero.

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite