Ce pot face turiştii în weekend în Poiana Braşov. Schi, săniuş, dar şi distracţie maximă la Centrul de Agrement

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care ajung în weekend în Poiana Braşov nu se vor plictisi. Pot merge la schi, toate pârtiile fiind deschise, dar pot testa şi patinoarul acoperit şi pârtia de sănii. Dacă vor să se distreze indoor au la disăpoziţie Centrul de Agrement de la baza pârtiei Bradul.

Toate pârtiile din Poiana Braşov sunt deschise în acest weekeend, iar calitatea zăpezii este excelentă. Stratul de zăpadă este 100 de cm în partea superioară a Masivului Postăvaru şi 60-80 de cm în partea inferioară. Vremea va fi însă foarte rece în weekend. Se anunţă temperaturi maxime de -10 grade Celsius.

În Poiana Braşov se poate schia pe următoarele pârtii: Drumul Roşu (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pârtia Lupului (2,62 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară. De asemenea pe pârtia Bradul se poate schia şi în nocturnă. Au fost puse în funcţiune şi instalaţiile pe cablu dedicate sezonului de iarnă: telegondola, telescaun Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadionului.

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 100 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii. Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel. Echipamentul de schi se închiriază cu 35-40 de lei. 

Dacă nu mergeţi la schi puteţi încerca patinoarul acoperit din Poiana Braşov. Acesta este deschis între orele 11.00 şi 22.00, iar intrarea costă 10 de persoană pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. O serie durează o oră şi jumătate, iar patinele se pot închiria cu 15 lei.

Şi pârtia de săniuş din Poiana Braşov este deschisă. Tarifele sunt de 15 lei pe oră pentru copii şi 20 de lei pentru adulţi. Pentru o zi întreagă tariful este 35 de lei pentru copii şi 50 de lei pentru adulţi. De asemenea după ora 18.00, două ore de distracţie costă 20 de lei pentru copii şi 25 de lei pentru adulţi. 

image

Preţuri mai mici la cazare

Şi tarifele la cazare au scăzut după săbători. De Revelion de exemplu un pachet cu cinci nopţi a costat 1000 de euro de persoană şi s-au vândut doar sejururi. În acest weekend se pot închiria camere şi pentru una sau două nopţi. La hotelurile din staţiune tarifele pleacă de la 50 de euro de persoană pe noapte cu mic dejun şi pot ajunge până la 70 de euro. De asemenea pentru 15 euro în plus de persoană hotelurile oferă şi cină în regim bufet suedez. În tariful de cazare este inclus şi accesul la SPA, piscină sau sălile de fitness ale hotelurilor, dar şi transportul gratuit către pârtiile de schi.

La vilele din staţiune este puţin mai ieftin. Camerele se pot închiria la preţuri cuprinse între 150 şi 300 de lei pe noapte. De asemenea există şi apartamente de trei camere care se pot închiria cu 350 de lei pe noapte. Restaurantele din staţiune îi aşteaptă pe turişti cu meniuri tradiţionale româneşti. O masă în Poiana Braşov costă în medie minim 50 de lei de persoană. 

Cea mai solicitată staţiune

Acest sezon este cel mai aglomerat din ultimii cinci ani în Poiana Braşov, tocmai pentru că este zăpadă din belşug. Potrivit datelor oficiale, la finele lunii decembrie, după trei săptămâni de la deschiderea sezonului de schi, s-au înregistrat 400.245 de treceri pe la turnicheţii instalaţiilor de transport pe cablu. Sezonul trecut de exemplu au fost doar 102.239 de treceri pe la turnicheţi, dar nici nu a fost zăpadă prea multă. 

„Putem spune că acest sezon este cel mai bun din ultimii cinci ani pentru Poiana Braşov. Este cea mai solicitată staţiune de schi din România, chiar dacă are cele mai mari tarife. Are în schimb şi cele mai bune pârtii de schi. De asemenea în Poiană se poate schia pe toate pârtiile, spre deosebire de Valea Prahovei unde sunt închise mai multe pârtii din lipsa zăpezii şi a instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale. Chiar dacă au trecut sărbătorile, Poiana Braşov continuă să fie aglomerată, gradul de ocupare al locurilor de cazare fiind de 80%“, a declarat Cristian Rogozea, reprezentant agenţie de turism.

Distracţie indoor la Centrul de Agrement

Turiştii se pot distra şi indoor în Poiana Braşov la Centrul de Agrement de la baza pârtiei Bradul. Acesta este o mare atracţie având în vedere că într-o singură săptămână (23-30 decembrie) a avut încasări de 15.000 de lei. Centrul a fost construit de Primăria Braşov, iar investiţia s-a ridicat la 31 de milioane de lei.

Centrul de Agrement din Poiana Braşov este deschis de marţi până sâmbătă între orele 12.00 şi 22.00, iar duminica între orele 12.00 şi 20.00. Dispune de un club de bowling, având capacitatea de 180 de persoane, care include de opt piste profesioniste, dar şi de trei mese biliard. Copiii sunt aşteptaţi la o sală de jocuri profesionistă unde vor găsi tot ce au visat: jocuri electronice, simulatoare, mese de minihochey, minibaschet, minifotbal, minicurling şi două piste de minibowling. Amatorii de mişcare la înălţime au la dispoziţie o sală de căţărare cu suprafaţa de 250 mp, având pereţi de escaladă pentru trei tipuri de dificultate şi capacitatea de 10 persoane simultan. Centrul mai are o sală de minigolf de 50 de locuri, dar şi spaţii de recreere unde turişti pot socializa.

Primăria a stabilit şi tarifele pentru distracţie. Taxa pentru bowling este de 10 lei pers/joc (se oferă în preţ şi pantofii speciali), masa de biliard costă 20 lei/ora, pentru sala de minigolf taxa este de 10 lei/oră/persoană, iar o fisă pentru jocurile electronice costă 3 lei. La sala de escaladă, preţul este de 10 lei/oră/persoană pentru copii de până 14 ani şi 15 lei/oră pentru adulţi şi adolescenţi cu vâsta cuprinsă între 14 şi 18 ani. Închirierea unui echipament complet pentru escaladă costă 15 lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite