Braşov: Hoţ de maşini de lux, capturat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadillac-ul este căutat şi la această oră de poliţişti
Cadillac-ul este căutat şi la această oră de poliţişti

Bărbatul a reuşit păcălească mai multe showroom-uri din ţară, de unde cumpăra cu acte false doar maşini de lux. Din Braşov bărbatul a plecat cu un Opel şi un Cadillac. Poliţiştii l-au prins după patru luni de la comiterea faptei şi l-au trimis după gratii.

Îmbrăcat mereu la patru ace şi cu o putere de convingere foarte mare, Ion Marian Bărăscu, de 47 de ani, din Slatina, a reuşit să păcălească un reprezentant auto din Braşov, unde, în baza unor acte false, şi-a achiziţionat două maşini de lux. Fapta s-a petrecut în data de 16 octombrie 2009, când suspectul s-a dus la showroom, unde pusese ochii pe un Opel Astra, în valoare de 15.000 euro şi un Cadillac, al cărui cost se ridică la 40.000 euro.

Unul dintre autoturisme a fost achiziţionat în baza unor acte false, iar celălalt a fost susustras cu ocazia unui drive test", a spus comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.  Şi reprezentanţii showroom-ului spun că făptaşul a avut o putere de convingere atât de mare încât l-a păcălit pe angajatul firmei care îl însoţea la drive test să coboare din maşină şi să-i caute nişte acte, astfel încât el să poată pleca liniştit cu autoturismul.

Destinaţia maşinilor: Africa de Sud

Poliţiştii spun că odată furate, maşinile urmau să ajungă în Africa de Sud. „Am colaborat cu poliţia engleză şi cu Interpolul şi am reuşit să dăm de urma Opel-ului. L-am găsit în Anglia, unde suspectul avea relaţii fiindcă lucrase acolo o perioadă. El a vândut maşina unei societăţi londoneze, care la sfârşitul lunii noiembrie a vândut-o mai departe unei firme din Africa de Sud. Din fericire am reuşit să recuperăm autoturismul în portul Tilbury. Era îmbarcat deja cu destinaţia Africa de Sud", a mai spus comisarul şef Liviu Naghi.

Hoţ cu state vechi

În data de 2 februarie a acestui an poliţiştii braşoveni au reuşit să-l captureze pe suspect, în locuinţa fiului său din Bucureşti. Judecătoria Braşov l-a arestat pe Ion Marian Bărăscu pentru 29 de zile pentru furt şi înşelăciune. Poliţiştii sunt acum şi pe urmele Cadillac-ului, despre care au indicii că s-ar afla pe teritoriul României. Poliţiştii spun că bărbatul nu este la prima abatere. Potrivit anchetatorilor, Ion Marian Bărăscu este cercetat pentru infracţiuni similare şi în judeţele Argeş, Prahova, Buzău şi Constanţa. Mai mult, în anul 1998, bărbatul a primit o amendă penală, iar în 2006 a fost condamnat la 3 ani cu suspendare tot pentru înşelăciune.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite