Baraj improvizat pe râul Bârsa. Ce făcea bărbatul care a oprit curgerea apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat a oprit cursul râului Bârsa FOTO stirileprotv
Un bărbat a oprit cursul râului Bârsa FOTO stirileprotv

Cursul râului Bârsa a fost oprit printr-un baraj improvizat de un fermier din localitatea braşoveană Vulcan. Acesta a fost obligat să distrugă barajul.

Un fermier din localitatea braşoveană Vulcan a fost sancţionat de autorităţi, pentru că a construit un baraj şi a oprit cursul râului Bârsa. Bărbatul spune că seceta l-a determinat să improvizeze barajul din balastru cu care a făcut ca apa să nu mai ajungă în aval. 

Cu ajutorul unei motopompe şi a unui furtun, fermierul şi-a irigat, timp de o săptămână, cele 80 de hectare de porumb, cartofi şi grâu pe care le administrează în zonă. Oamenii care au terenurile la vale de cele lucrate de arendaş s-au trezit că la ei nu mai ajunge nici măcar un strop de apă şi au făcut plângere.

„S-a constatat la faţa locului că o societate de pe raza comunei Vulcan a realizat, în albia pârâului Bârsa, lucrări de barare a cursului de apă din materiale locale şi anume un baraj din balast, cu un încărcător frontal, iar, din acumularea rezultată, cu o motopompă, se realizau lucrări de irigaţii pe un teren pe care dumnealui îl are în administrare de la proprietarii de pe raza comunei”, a declarat Mihai Uţă, director SGA Braşov.

Pentru că legea interzice blocarea cursurilor de apă, firma va suporta consecinţele. 

„Pentru lucrările realizate fără acte de reglementare, societatea va fi sancţionată contravenţional, iar în urma controlului la teren, lucrările au fost dezafectate şi se asigură secţiunea de curgere liberă apei în albia minoră a pârâului”, a mai precizat Mihai Uţă.

Canicula din ultima perioadă a făcut ca toate cursurile apelor din judeţ să scadă semnificativ. Astfel, chiar şi după ce barajul a fost desfiinţat, Bârsa este la un nivel extrem de scăzut, încât este imposibil de utilizat de către cei din aval de locul fostului baraj improvizat, potrivit specialiştilor de la SGA. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

România îşi închide orfelinatele la 1 octombrie. Copiii din centrele de plasament rămân, eventual, în grija ONG-urilor

Copilul care a fost la un pas de a se îneca într-un bazin de înot din Braşov a stat o săptămână la ATI până şi-a revenit. „Instructoarea l-a uitat în apă“

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite