Alerta transmisă de o cunoscută activistă pentru drepturile animalelor: „Statul ar trebui să se implice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Lapis spune că avem prea puţine asociaţii care se ocupă de animale FOTO Ioan Buciumar
Cristina Lapis spune că avem prea puţine asociaţii care se ocupă de animale FOTO Ioan Buciumar

De Ziua Animalelor, Cristina Lapis spune că avem prea puţine asociaţii care se ocupă de acestea şi statul ar trebui să se implice mai mult. Preşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni dă exemplul Franţei, unde Brigitte Bardot a pus la punct un sistem foarte eficient

Tot mai multe animale sălbatice se confruntă cu condiţii extrem de dificile din cauza pătrunderii omului în habitatul lor natural. 

În acest context, de Ziua Animalelor, preşedintele Asociaţiei „Milioane de Prieteni”, Cristina Lapis, face un apel la autorităţi să o sprijine prin programe de ocrotire a animalelor şi prin înfiinţarea de adăposturi noi pentru cazarea animalelor sălbatice care sunt în situaţii critice. 

Cunoscută drept „Mama urşilor din România”, Cristina Lapis spune că avem prea puţine asociaţii care ajută animalele şi cere autorităţilor statului să se implice în astfel de activităţi.

„Atunci când sunt berze rănite, Asociaţia Milioane de Prieteni nu se poate descurca, pentru că nu avem încă experienţă cu berzele. Din fericire, există o asociaţie la Sibiu, noi preluăm barza aici şi o trimitem la Sibiu, unde se pot ocupa. La Braşov, dacă ar mai fi alte asociaţii care să se ocupe de cai, de măgari... Poate că, în viitor, vor fi asociaţii care să se ocupe şi de alte animale, deja ne ocupăm de câini, de pisici, de urşi, nu ne putem ocupa şi de animale de fermă”, a spus Cristina Lapis, preşedinte Asociaţia Milioane de Prieteni. 

Cristina Lapis spune că în Franţa, dacă este găsit, de exemplu, un cal fără stăpân, asocaiţia condusă de Brigitte Bardot are  contracte cu crescători de cai care îl pot găzdui, contra cost, până când este găsit stăpânul. 

„Poate că ar fi o idee bună, din moment ce Consiliul Judeţean este responsabil pentru implementarea acestei legi, să aibă contracte cu mai multe ferme unde se poate duce un cal, un măgar, pentru o perioadă de timp, până se găseşte stăpânul. Sau să se găsească o soluţie în cazul în care nu e găseşte stăpânul. De exemplu, calul pe care l-am preluat noi de pe Calea Bucureşti, cal cu mânz cu tot, a rămas la asociaţie”, a mai explicat Cristina Lapis. 

Şeful Poliţiei Animalelor Braşov, comisarul Adrian Tihoc, spune că există dosare penale întocmite de instituţia pe care o conduce, din cauza felului în care unii oameni se poartă cu animalele. „Avem şi solicitări din punct de vedere al faptelor contravenţionale şi solicitări care s-au conretizat în dosare penale. Cele mai multe cred că sunt pe rănirea sau schingiuirea animalelor şi omorârea animalelor cu intenţie fără drept”, a dezvăluit comisarul Adrian Tihoc. 

În acest moment, Asociaţia Milioane de Prieteni gestionează două adăposturi de animale şi ambele funcţionează la capacitate maximă. Potrivit Cristinei Lapis, 1.000 de câini aşteaptă în acest moment să îşi găsească un stăpân şi să poată pleca din adăpost. 

Vă mai recomandăm:

Cum ajutăm infractorii fără să ştim. Un poliţist braşovean atrage atenţia asupra unor pericole la care nici nu ne-am gândit

Reuşită rară a poliţiştilor locali din Braşov. Au prins în flagrant un grup de tineri care mâzgăleau zidurile cu graffitti

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite