Reuşită rară a poliţiştilor locali din Braşov. Au prins în flagrant un grup de tineri care mâzgăleau zidurile cu graffitti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grafferi prinşi în flagrant de poliţiştii locali braşoveni FOTO Primăria Braşov
Grafferi prinşi în flagrant de poliţiştii locali braşoveni FOTO Primăria Braşov

Grafferii au o metodă de lucru atunci când mâzgălesc zidurile care îi face foarte greu de prins. Unul foloseşte sprayul, în timp ce alţii „asigură” zona. Cu toate acestea, poliţiştii locali braşoveni au prins un asemenea grup cu ajutorul unor angajaţi ai firmei de transport public

Trei tineri braşoveni au fost prinşi asupra faptului în timp ce îşi exersau „talentul artistic” cu tuburile de spray pe panourile din staţiile RATBV şi pe vitrinele magazinelor din intersecţia dintre străzile Hărmanului şi Vlahuţă.

Cei trei tineri cu pretenţii de artişti urbani au fost daţi în vileag de câţiva angajaţi ai RATBV SA care au trecut prin zonă şi au sunat la Poliţia Locală. Imediat, două echipaje din cadrul Biroul Acţiuni Operative, Monitorizare Şcoli s-au deplasat la locul faptei şi au reuşit să îi surprindă pe aşa-zişii artişti chiar în „febra creaţiei”. 

„Arsenalul” capturat de poliţiştii locali de la cei trei tineri, cu vârste de 15, 18 şi 21 de ani, a fos unul destul de impresionant. Mai exact, aceştia erau dotaţi cu 18 tuburi spray paint, un marker negru şi un corector. Autorii mâzgălelilor au fost sancţionaţi cu câte 400 de lei, iar minorul cu 250 de lei.

Potrivit legii, scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate sunt fapte sancţionate cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei. 

Grafferii nu sunt uşor de prins, având în vedere că au un scenariu după care acţionează, după cum rezultă din spusele reprezentanţii Poliţiei Locale: unul desenează, ceilalţi stau la pândă, iar când oamenii legii îşi fac apariţia în zonă, se anunţă unii pe alţii.

Vă mai recomandăm:

Cum ajutăm infractorii fără să ştim. Un poliţist braşovean atrage atenţia asupra unor pericole la care nici nu ne-am gândit

Urs rămas blocat cu capul în butoiul de lângă un hotel din Predeal VIDEO

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite