Spitalul Regional Brăila-Galaţi este un proiect abandonat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut autoritățile anunțau că, până la sfârșitul lui 2009, se va pune piatra de temelie a acestei importante instituţii medicale dar din cauza crizei importanta investiţie nu mai este realizabilă.

Dacă spre sfârșitul anului trecut, autoritățile brăilene şi cele gălăţene afirmau că au semnale pozitive de la Guvern în legătură cu demararea lucrărilor la Spitalul Regional Brăila-Galați, în prezent situaţia s-a schimbat. Proiectul, susținut, la acea dată, de către ministrul Sănătății, brăileanul Ionuț Bazac, a intrat în stand-by după numirea unui nou ministru în fruntea Sănătății.

Gheorghe Bunea Stancu, președintele Consiliului Județean (CJ) Brăila, spune că documentaţia a fost întocmită şi înaintată fiind îndeplinite toate demersurile prevăzute de lege.

„O idee care a murit în fașă. Noi am făcut tot ce trebuia, am pus la dispoziţie terenul respectiv. Nu știu ce să spun că se va întâmpla în condițiile actuale", a precizat șeful CJ care şi-a exprimat regretul că lucrurile nu au mers așa cum s-a aşteptat mai ales că spital urma să fie o unitate medicală de importanţă regională.

Remember

Terenul de 15,3 ha pe care urma să fie contruite spitalul, campusul universitar al Facultăţii de Medicină, heliportul şi ansamblul locativ a a fost pusă la dispoziţie de cele două oraşe vecine. Jumătatea gălăţeană de 7,65 de ha provine din cele 1.000 de ha pe care Galaţiul a primit-o de la Guvern, din terenul afferent comunei Vădeni.

Pentru ca mia de hectare să rămână intactă, administraţiile celor două oraşe au făcut un schimb de terenuri, în speranța că lucrările de construire a noului spital vor demara rapid.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite