GALERIE FOTO Dunărea a depăşit cota de inundaţii cu nouă centimetri la Brăila. Autorităţile sunt în alertă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dunărea a depăşit cota de inundaţii la Brăila, a intrat pe trotuarele de pe Faleză. FOTO: Nicoleta Butnaru
Dunărea a depăşit cota de inundaţii la Brăila, a intrat pe trotuarele de pe Faleză. FOTO: Nicoleta Butnaru

Cota a ajuns astăzi la 617 centimetri, cu 9 centimetri peste cota de inundaţii. E Cod portocaliu pe fluviu în dreptul Brăilei, iar autorităţile sunt în alertă. Sunt atent monitorizate digurile, mai ales acelea din Insula Mare a Brăilei.

Şi în zilele următoare se aşteaptă ca Dunărea să mai crească pe sectorul Hârşova- Brăila şi se menţine Codul portocaliu. 

Zeci de pasarele de pe faleză sunt în apă, barcagiii îşi pun ambarcaţiunile pe uscat, mai ales că se aşteaptă o nouă viitură.

"Astăzi s-a întrunit Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi s-au dispus măsurile ce se impun. Dunărea a epăşit cota de inundaţii la Brăila, monitorizăm digurile, deocamdată nu sunt probleme, iar populaţia este permanent informată asupra situaţiei. În zilele ce vin Dunărea va mai creşte câţiva centimetri, sperăm însă să nu fie probleme, ne-am pregătit", ne-a declarat Adrian Turiac, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila.
dunare

Pe toate digurile s-a interzis circulaţia, cu excepţia digului Brăila- Galaţi, DN 22, une s-a impus restricţie de tonaj. Maşinile mai grele de 7,5 tone nu au voie pe aici.

dunare

Apa bate în buza malului pe faleză, iar pe alocuri chiar s-au produs infiltraţii.

"Am venit să văd cum stau bărcile, am scos apa din ele şi acum mă mai uit puţin pe aici. Deocamdată nu sunt probleme mari, am văzut fluviul şi mai mare, până pe faleză, printre bănci, sperăm să nu mai fie probleme", ne-a declarat Ion Valea, din Brăila.
dunare
"Trebuie să menţionăm că, până acum, nu au fost probleme şi avem situaţia sub control. Asigurăm un flux permanent de informaţii", a adăugat Adrian Turiac.  
dunare

Sensul giratoriu este sub apă, iar autorităţile au înălţat canalizările pentru ca acestea să nu defuleze.

dunare

Unii şoferi, mai curajoşi, chiar trec pe acolo, dat fiind că o parte din apă a fost scoasă cu motopompele.

dunare

Pe alocuri, în Zona Liberă, autorităţile au încărcat deja saci cu nisip pentru orice eventualitate.

dunare

Au fost puse în funcţiune 30 de motopompe care să scoată apa din zonele în care a apărut fenomenul e băltire. Insula MIcă a Brăilei, Parc Natural, este inundată, însă aici nu sunt probleme fiindcă zona este în mod natural inundabilă, însă sunt temeri în privinţa Insulei Mari, unde locuiesc 7000 de suflete, iar cele 56.000 de hectare de teren agricol ale TCE 3 Brazi sunt cultivate deja cu cereale.

dunare
Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite