S-a declanşat o nouă campanie de colectare a deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În oraş sunt mai multe puncte de colectare. FOTO: ARHIVĂ
În oraş sunt mai multe puncte de colectare. FOTO: ARHIVĂ

O nouă acţiune de colectare din campania „Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!” are loc la Brăila, pe 13 şi 14 aprilie. Parteneri în această acţiune sunt Asociaţia RoRec şi Primăria Municipiului Brăila.

Sâmbătă şi duminică, între orele 9.00-17.00, deşeurile electrice şi electronice (DEEE) se vor colecta la puncte fixe şi prin preluare gratuită de la domiciliu sau sediile firmelor şi instituţiilor. 

Cele 7 puncte fixe de colectare vor fi amplasate în locaţiile:

1. Calea Galaţi, parcare stadion      

2. Calea Galaţi, parcare bloc Turn      

3. Str. Pietatii, complex Mic-spital      

4. Cartier Obor, complex Dinamo      

5. Şos. Buzăului, intersecţie cu Şos. Naţională Veche      

6. Şos. Vizirului, intersecţie cu str. Mecanizatorilor      

7. Piaţa Independenţei, platou Primărie    

"Pentru posesorii de echipamente grele sau voluminoase, serviciul de colectare de la domiciliu le stă la dispoziţie. Numerele de telefon pentru programări sunt 0756.029.357 şi 0746.159.182, apelabile de luni până duminică, între orele 9.00-19.00", anunţă RoRec.
„Un stil de viaţă sănătos presupune şi un mediu înconjurător la fel de sănătos, pe care îl putem avea şi prin colectarea corespunzătoare a deşeurilor electrice. A le arunca la întâmplare, în natură, duce la creşterea gradului de poluare ceea ce afectează sănătatea noastră, a tuturor. Asociaţia RoRec are misiunea declarată de a realiza, împreună cu cetăţenii şi autorităţile locale, un sistem coerent de colectare a deşeurilor electrice, contribuind astfel la protecţia mediului înconjurător şi la bunul mers al unor comunităţi civilizate şi curate”, declară Dragoş Gorun, Manager Regional al Asociaţiei RoRec.

Fiecare deponent poate câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii oferite de Candy şi Philips, membri fondatori ai Asociaţiei RoRec: o combină frigorifică, 3 cuptoare cu microunde, 5 cafetiere, 5 maşini de călcat. Extragerea câştigătorilor va avea loc pe 14 aprilie, ora 19.00, la Primăria Municipiului Brăila.

Campania “Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!” se află în al patrulea an de derulare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite