Chemare urgentă la teatru: actorii brăileni joacă "8 Femei" şi donează banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din piesa "8 Femei". FOTO: TEATRUL "MARIA FILOTTI"
Scenă din piesa "8 Femei". FOTO: TEATRUL "MARIA FILOTTI"

Teatrul Maria Filotti Brăila  prezintă  duminică, 24 martie, de la ora 18 .00,  pe Sala Studio,  spectacolul "8 Femei" de Robert Thomas, regia Radu Nichifor. Spectacol este  organizat  sub semnul  Campaniei Naţionale "Artişti pentru Artişti" cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului.  Sumele încasate din vânzarea biletelor la acest spectacol sunt direcţionate în fondul de Solidaritate Teatrală.

Biletul costă numai 17 lei. Sala are 90 de locuri, iar actorii promit un spectacol de excepţie. De altfel, intrarea spectatorilor se face direct în decor. "8 Femei" este o comedie poliţistă, spumoasă care a umplut, în multe rânduri, sălile teatrului brăilean.

UNITER a  lansat  ediţia a XII-a a programului anual Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, eveniment unic prin categoria de beneficiari căreia i se adresează. 

Organizată în jurul datei de 27 martie – Ziua Internaţională a Teatrului, Campania a devenit , de 11 ediţii încoace, nu doar sărbătorirea impresionantului univers teatral, dar, totodată, şi elogierea artiştilor care au reclădit an de an, timp de o viaţă, magia teatrală. 

"Încercarea din 2002 de a fi responsabili social, de a corecta prin artă deficienţe de sistem a fost o reuşită. La fiecare ediţies-a capatat   încrederea că, doar sensibilizând opinia publică şi mediul teatral cu privire la situaţia socială a vârstnicilor artişti cu probleme de sănătate,  se poate pune bazele unei valide şi autentice campanii sociale de solidarizare prin cultură cu rezultate concrete", ne-a declarat Rodica Antonescu, PR al Teatrului "Maria Filotti" din Brăila.

Şi în acest an Campania beneficiaza de participarea teatrelor din ţară care vor juca un spectacol din propriul repertoriu sub semnul Campaniei, de participarea teatrelor din Bucureşti care vor pune în vânzare biletele Campaniei pentru un spectacol cedat acesteia, precum şi de un spectacol de caritate, special produs de către UNITER. Sumele strânse din vânzarea de bilete sunt direcţionate către fondul special constituit, Fondul de Solidaritate Teatrală.

OPT FEMEI, de Robert Thomas

regia: Radu Nichifor

scenografia: Adelina Pater

asistent scenografie: Ana Pavel

Cu: Wanessa Radu, Catalina Nedelea, Liliana Ghita, Ramona Ganga,

Mihaela Trofimov, Monica Zugravu Ivascu ,

Camelia Dilbea, Emilia Mocanu

In ajun de Craciun capul unei familii bogate este descoperit mort in patul sau, injunghiat, iar ucigasul se pare ca nu poate fi decat una dintre cele opt femei aflate in casa. Pe parcursul investigatiilor fiecare dintre cele opt va avea o poveste de spus, iar secretele care vor iesi la iveala vor adanci si mai mult misterul pentru ca  suspecte cu mobil intemeiat vor fi toate.

Cu o distributie exclusiv feminina, textul lui Robert Thomas ofera exceptionale partituri actoricesti, opt biografii complexe asteptand voci puternice care sa le rosteasca angoasele si sa le joace destinul. Actritele Teatrului Maria Filotti : Wanessa Radu, Catalina Nedelea, Ramona Ganga, Mihaela Trofimov, Monica Zugravu Ivascu , Emilia Mocanu, Liliana Ghita si Camelia Dilbea sunt aceste opt voci in spectacolul regizat de Radu Nichifor.

Spectacolul are loc la Sala STUDIO, sala ingenios si colorat transformata in spatiu intim, familiar si familial. Un spatiu al sarbatorii devenit „peste noapte” spatiu al dezvaluirilor, al izbucnirii conflictelor latente, al marturisirilor, al (auto)descoperirii.

Durata Spetacolului: 2h

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite