Canalizare montată defectuos pe o stradă în pantă de la periferia Brăilei. La capătul de jos al Vadului Olangeriei, dejecţiile dau pe dinafară dintr-un cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii Vadului Olangeriei se gândesc cu groază că urmează zile caniculare şi nu vor mai putea respira din cauza mirosului  FOTO Florentin Coman
Locatarii Vadului Olangeriei se gândesc cu groază că urmează zile caniculare şi nu vor mai putea respira din cauza mirosului  FOTO Florentin Coman

Din cauza unor deficienţe legate de felul cum a fost montat sistemul de canalizare, pe Vadul Olangeriei, o stradă în pantă de la periferia municipiului Brăila, sunt mari probleme... olfactive. Periodic, dejecţiile dau pe dinafară dintr-un bazin de retenţie, iar mizeria care se adună la capătul de jos al străzii îi exasperează pe localnici.

"Este teroare ce păţim noi aici din cauza mizeriei care se revarsă în stradă. În zilele călduroase nici nu mai putem respira din cauza mirosului. E vară, o să fie caniculă, ce ne facem noi dacă nu se rezolvă problema asta?", spune Alexandru Giurgiu, un brăilean care locuieşte chiar la capătul de jos al Vadului Olangeriei şi are de-a face din plin cu această problemă.

Locatarii străzii afirmă că situaţia a fost generată de maniera de lucru a firmelor care au făcut canalizarea, în urmă cu câteva luni. Potrivit acestora, bazinul de retenţie a fost realizat de firma "Ionian", subcontractant al "Tancrad". "Iniţial, au pus o fosă de plastic care s-a deteriorat foarte repede. Din această cauză au trebuit să scoată pompa care impingea apa cu dejecţii şi să o mute în alt cămin, ca să poată înlocui fosa de plastic cu un bazin de beton, aşa cum ar fi trebuit să pună de la început. Normal că dacă au mutat pompa, aceasta nu a mai făcut faţă, iar dejecţiile au început să dea pe dinafară. Noi am semnalat această problemă în repetate rânduri, însă nu s-a rezolvat nimic nici până în momentul de faţă", ne-au spus locatarii.

Reprezentanţii Primăriei recunosc că a fost o problemă cu bazinul de retenţie care, fiind din poliester într-o zonă unde pânza freatică este foarte ridicată iar solul are caracteristici speciale, s-a deteriorat. "Proiectul iniţial a prevăzut montarea unui cheson din poliester. Ulterior, pentru că acesta nu a rezistat, s-a luat decizia realizării unui bazin din beton. Bazinul a fost finalizat, iar în loc de o singură pompă, urmează să fie deservit de două, pentru ca apa menajeră să fie dirijată mai eficient către canalul colector", au explicat surse din cadrul Primăriei.

Funcţionarii au ţinut să precizeze că o parte din vină pentru refularea dejecţiei o au şi locatarii Vadului Olangeriei. "Problema este că pe conducte nu a venit doar apă menajeră cu dejecţii ci şi tot felul de corpuri solide: murături, crengi rupte, frunze... Din cauza aceasta, o pompă, oricât de performantă ar fi, are momente când e suprasolicitată şi se opreşte automat", au explicat reprezentanţii Primăriei.

Citiţi şi

Brăila

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite