Top 3 cele mai bune licee din judeţul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul National AT La FOTO Adevarulurian
Colegiul National AT La FOTO Adevarulurian

Anual cei mai mulţi dintre absolvenţii de clasa a VIII a care obţin medii mari la Evaluarea Naţională, vor să urmeze studiile liceale fie la Colegiul Naţional AT Laurian, fie la Colegiul Mihai Eminescu sau  Liceul Pedagogic Nicolaie Iorga.

Rezultate de excepţie obţinute la concursurile şi olimpiadele naţionale,procente mari de promovabilitate atât la evaluarea naţională cât şi la examenul de bacalaureat. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional AT Laurian sau Liceul Pedagogic Nicolaie Iorga sunt la mare căutare în rândul absolvenţilor de clasa a VIIIa.

Colegiul Naţional „AT Laurian” Botoşani. 

Este una din instituţiile de învăţământ cu tradiţie din judeţul Botoşani, care funcţionează încă  de acum peste 150 de ani. 

 De-a lungul timpului, prin băncile bătrânului liceu, au trecut sute de generaţii, care au scos de pe băncile şcolii oameni de seamă. Între aceştia istoricul Nicolaie Iorga,  geograful Victor Tufescu, lingviustul Alexandru Graur, matematicianul Octav Onicesu, scriitorul Constantin Gane sau cunoscutul inginer Elie Radu. 

La finele anului trecut activitatea din Colegiul Naţional AT Laurian, a fost eveluataă de specialiştii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul preiuniversitar, iar cu trei celificative de excelent, a fost clasată între primele instituţii de învăţământ la nivel naţional.  

În plus, în ultima perioadă colegiul a mai obţinut o serie de  rezultate remarcabile, recunoscute şi la nivel naţional dar şi prin acordarea unor titluri precum Şcoală cu excelenţă educaţională, Şcoală Europeană sau Eco Şcoală. 

Elevii care vor să studiieze la Colegiul Naţional AT Laurian pot opta pentru matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale, bilingv engleză sau bilingv franceză. 

- media de intrare la liceu, la admiterea computerizata  

Matematică-informatică – 9,86

Ştiinţe ale naturii – 9,71

Ştiinţe sociale – 9,97

Bilingv engleză – 9,88

Bilingv franceză – 8,44

- rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2012 – 77%

- procentul absolventilor admisi la facultate – 99%

- numar de elevi repetenti/an – 4 elevi

- numar de elevi olimpici - ultimii 5 ani  - 18 

- rezultatele la concursurile scolare - 

- cazuri de violenta inregistrate – niciunul 

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani. 

 Instutuţia de învăţământ ce îi poartă numele celui mai mare poet român al tuturor timpurilor este la mare căutare în rândul elevilor dar şi a părinţilor. Anual sute de absolvenţi de clasa a VIII a optează pentru oferta educaţională a colegiului. 

În urmă cu câteva zile, instituţia de învăţământ a primit, alături de alte 60 de unităţi din ţară,  titlul de „Şcoală europeană”. Şi asta datorită implicării elevilor şi cadrelor didactice în diverite proiecte de anvergură la nivel european.  Numele Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” este cunoscut şi în universităţile din Anglia sau Franţa. În numai trei ani, datorită rezultatelor remarcabile obţinute la diferite concursuri, 30 de elevi ai colegiului au ajuns să studieze în universităţi de renume din aceste ţări. 

Oferta educaţională pusă la dispoziţia absolvenţilor de clasa a VII a nu este deloc de neglijat. Aceştia au posibilitatea de a studia matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, ştiinţe sociale sau filologie bilingv. 

- media de intrare la liceu, la admiterea computerizata 

Matematică-informatică – 8,52

Ştiinţe ale naturii – 8,97

Ştiinţe sociale – 8,81

Filologie-bilingv – 6,55

- rata de promovare la examenul de Bacalaureat – 97,6%

- procentul absolventilor admisi la facultate - 98%, 

- numar de elevi repetenti/an - in 2012

- numar de elevi olimpici - peste 95 premii(medalii/premii/mentiuni)

- rezultatele la concursurile scolare – Două menţiuni la concursuri internaţionale de informatică 

- cazuri de violenta inregistrate - niciunul

Liceu Pedagogic „Nicolaie Iorga” Botoşani 

Este prima şi singura instituţie de învăţământ, care încă de la înfiinţarea ei în anul 1919 şi-a propus formarea învăţătorilor. În decursul timpului, unitatea care la început se numea „Şcoala Normală de Învăţători Mihai Eminescu” şi-a câştigat faima atrăgând elevi al căror vis era acela de a deveni formatori. Pe lângă matematică-fizică, ştiinţe ale naturii, filologie şi ştiinţe sociale, din acest an absolvenţii de clasa a VIII a pot opta şi pentru profilul pedagogie. Scos în mai multe rânduri din programa şcolară, profilul a fost reindrodus din acest an. Astfel că cei care urmează această specializare pot ajunge la catedră, în postura de învăţător sau educator, imediat după finalizarea studiilor liceale.

Liceul Pedagogic „Nicolaie Iorga” se află în topul liceelor din judeţul Botoşani, nu doar datorită rezultatelor excepţionale obţinute de absolvenţii de clasa a XIIa la examebele de bacalaureat, ci şi a premiilor câştigate de elevi la diferite concursuri şi olimpiade naţionale. 

- media de intrare la liceu, la admiterea computerizata 

Matematică-informatică – 6,53

Ştiinţe ale naturii – 7,08

Filologie 6,92

Ştiinţe sociale – 7,66

 -rata de promovare la examenul de Bacalaureat – 85,78% 

- procentul absolventilor admisi la facultate – 80%

- numar de elevi repetenti – 14

- numar de elevi olimpici - 15

- rezultatele la concursurile scolare – cinci premii I, două premii II, un premiu trei şi o menţiune la diverse concursuri

- cazuri de violenta inregistrate - niciunul

Citi si: 

REZULTATE EVALUATE NAŢIONALĂ 2013 BOTOŞANI. Şase elevi din judeţ au obţinut nota 10 la evaluarea naţională

Povestea elevei care a terminat clasa a VIII a cu media 10 şi a obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite