Ministrul Sănătăţii, Bănicioiu: În prima lună de la introducerea cardului de sănătate s-au redus cheltuielile cu 100 de milioane de lei, serviciile au fost aceleaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent joi la Bistriţa, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a precizat că în mai, prima lună de utilizare a cardului naţional de sănătate, s-au redus cheltuielile cu 100 de milioane de lei. Bănicioiu nu a putut spune de unde a provenit această economie, susţinând însă că serviciile au fost aceleaşi

Joi, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a fost prezent la Bistriţa la inaugurarea noii secţii de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Acesta a ţinut să precizeze că s-au făcut economii de 100 de milioane de lei de la introducerea cardului de sănătate.

Întrebat cum explică această economie şi dacă nu cumva au avut de suferit pacienţii şi accesul serviciile medicale, Bănicioiu a precizat: „Vreau să constat, interpretaţi dumneavoastră. Eu cred că acolo unde a fost bună voinţă accesul a fost la fel la servicii. O schimbare de sistem nu e uşoară, e clar, dar iată că primul semn este această economie de 100 de milioane şi eu cred că este un semn de însănătoşire”.

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu nu a putut să explice ce a dus la această economie de 100 de milioane de lei. Se pare totuşi că aceste economii se vor întoarce în sistem, mai exact în salariile personalului medical.

„Vom face o evaluare la începutul toamnei după primele luni de introducere a cardului, dacă se confirmă, eu cred că trebuie să meargă spre această direcţie”, a completat Bănicioiu.


Vă mai recomandăm:

Nicolae Bănicioiu: „Cardul de sănătate funcţionează normal. Multora nu le convine că nu am uitat de el”

Ministrul Sănătăţii: „De la 1 iulie, România trece la cel mai mic preţ european al medicamentelor”

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite