Manichiura cu praf în loc de ojă: inovaţia americanilor a ajuns şi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lacurile semi-permanente şi gelul sunt la modă de câţiva ani în România. O nouă metodă de vopsire a unghiilor pare să facă senzaţie: lacul de unghii din praf. Acesta nu presupune pilirea unghiilor şi nici expunerea acestora la razele UV din lămpi.

De ani buni româncele apelează la oja semi-permanentă, dar şi la gel pentru a avea o manichiură îngrijită cel puţin trei săptămâni. Metodele care le scăpau pe doamne şi domnişoare de bătăi de cap aproape o lună nu se împacă foarte bine cu unghiile, obligându-le pe multe dintre ele să ia pauze la un an sau doi de utilizare.

„Multe cliente sunt nevoite să ia pauze de la gel sau oja semi-permanentă pentru că pilirea, chimicalele folosite şi lămpile UV dăunează şi slăbesc unghia. Problemele apar în special la clientele care nu au unghii foarte rezistente”, explică manichiurista Domniţa Veja.

Praful este mai „prietenos” cu unghia, susţin manichiuristele

În ajutorul celor care nu au fost înzestrate de natură cu unchii puternice vin prafurile, o inovaţie în domeniu. Acestea iau locul ojei semi-permanente şi a gelului, iar durata de viaţă este aceeaşi: trei săptămâni sau chiar o lună. 

Unghiile sunt curăţate foarte bine de urme de gel, lac sau alte impurităţi, după care sunt date cu o soluţie şi băgate în praf, care se lipeşte de unghie şi se întăreşte. Procedeul se repetă de două sau de trei ori, în funcţie de cât de gros se doreşte a fi stratul de pe unghie. 

image

„Acesta este un nou material pentru unghii, care a fost inventat în Statele Unite ale Americii. Este practic o pulbere fără miros, care nu necesită soluţii toxice sau lămpi UV pentru fixare. Unghiile sunt lucioase şi au un aspect natural. Praful se îndepărtează prin dizolvare. În urma folosirii acestui material, clientele nu sunt nevoite să facă pauze, întrucât acest praf nu atacă unghia şi nu provoacă alergii”, explică Domniţa Veja, care foloseşte aceste produse deja de anul trecut. 

Potrivit manichiuristei, pe lângă rezistenţa mult superioară lacului şi gelului, un alt avantaj al prafului este faptul că culorile deschise nu se pătează. Pulberea este colorată, permiţând de asemenea şi realizarea de modele, combinaţii de culori sau aplicaţii de ştrasuri. 

O astfel de manichiură cu praf costă în jur de 100 de lei şi trebuie refăcută la 3-4 săptămâni. Timpul de execuţie scade şi el, întrucât nu mai este necesară pilirea unghiei. Manichiura este gata în 40-45 de minute. 

image

Cam aşa arată o manichiură franţuzească realizată cu ajutorul prafurilor (Foto: Domniţa Veja)

Vă mai recomandăm:

Coafura rezistă, dar cu ce preţ? Mitul potrivit căruia fixativul este dăunător părului, desfiinţat de hairstylişti

   

Cum îşi distrug tenul femeile care merg la somn fără să se demachieze. Medicii avertizează că o simplă spălare cu apă pe faţă are efecte la fel de dăunătoare

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite