FOTO Peste 20 de maramureşeni îmbrăcaţi în straie populare au bătut 150 de kilometri să ia parte la slujba de Sfânta Maria din creierii munţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, cu ocazia sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, ÎPS Mitropolitul Clujului Andrei Andreicuţ, însoţit de un sobor de peste 20 de preoţi, a oficiat slujba la mănăstirea din Piatra Fântânele. Printre cei 2000 de credincioşi s-au numărat peste 20 de maramureşeni  îmbrăcaţi în straie populare care au bătut 150 de kilometri pentru a fi prezenţi la această slujbă. Parte din grup face acest drum încă din anul 2000.

Unul dintre locurile preferate ale lui Bartolomeu Anania, Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din Pasul Tihuţa s-a umplut luni de credincioşi veniţi din Bistriţa-Năsăud, Suceava sau Maramureş la hram.

Slujba a fost oficiată de către ÎPS Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, însoţit de un sobor de peste 20 de preoţi din întreg judeţul. De câţiva ani buni mitropolitul Andrei Andreicuţ este prezent în data de 8 septembrie la mănăstirea de măicuţe din Pasul Tihuţa.

Vremea frumoasă şi călduroasă a adus în Pasul Tihuţa, la 1200 de metri altitudine, peste 2000 de credincioşi. Printre aceştia s-a numărat şi un grup de aproape 25 de persoane venit tocmai din Maramureş pentru a lua parte la această slujbă specială.

Cel mai tânăr membru al grupului abia trece în clasa a VII-a. Toţi au venit îmbrăcaţi în straie populare maramureşene. Grupul a fost însoţit şi de mai mulţi prapuri, un steag bisericesc purtat la procesiuni religioase.

Parte din acest grup participă an de de an la hramul Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului”  încă din 2000, la îndemnul preotului din localitatea în care locuiesc, ce îi însoţeşte de fiecare dată.

”Am stăruit să venim în procesiune şi dorim să atragem şi tinerii pe urmele noastre. Nu au fost greu de convins. E greu până se porneşte unul, restul vin după el. La noi la sărbători mari nu se poate fără haine populare”, precizează Vancea Maria, una dintre membrele grupului.

La final de slubjă, credincioşii au fost serviţi cu sarmale, apă şi suc. Peste 9000 de sarmale au fost pregătite atât de către măicuţele mănăstirii, cât şi de angajaţii unei pensiuni din zonă, care a ţinut morţiş să vină în ajutorul mănăstirii şi să îi hrănească pe cei prezenţi.



Vă mai recomandăm:

Elena Udrea a făcut baie de mulţime la 1.200 de metri altitudine, în timpul slujbei de Sfânta Maria ţinute de ÎPS Andrei Andreicuţ

Mii de pelerini la Nicula: Premierul Victor Ponta şi soţia lui s-au închinat  icoanei Maicii Domnului

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite