Dansul, alternativa sălilor de fitness. Ce beneficii îţi pot aduce mişcările pe ritmul muzicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Total Dance Constanţa
FOTO Total Dance Constanţa

Şcolile de dans încep să prindă teren în faţa clasicelor săli de fitness. Asta pentru că, spun instructorii de dans, te ajută să-ţi corectezi postura, te distrezi în timp ce faci mişcare şi lucrezi muşchi la care aparatele de fitness nu ajung.

O oră de dans este echivalentul unei ore de fitness, kangoo jumps sau alte tipuri de sport, când vine vorba despre consumul caloric. Mai mult, şcolile de dans, chiar şi stiluri mai pretenţioase precum baletul, au început să capete teren în faţa clasicelor săli de fitness. 

Asta pentru că practicarea dansului este mai plăcută decât clasicul fitness, alergarea sau trasul fiarelor, permiţându-ţi nu doar să te relaxezi ascultând muzică în timp ce faci mişcare, ci şi să îţi corelezi mişcările cu ritmul muzicii.

Potrivit instructorului de dans Ovidiu Danci, care a deschis de curând o şcoală de fitness-balet în Bistriţa, în urma orelor sale, doamnele şi domnişoarele nu doar că învaţă să simtă ritmul, ci îşi corectează şi postura şi scapă de durerile lombare de exemplu. 

„Baletul, de exemplu, vine ca o alternativă pentru un anumit tip de femei care vor altceva. Practic acest stil de dans îmbină elemente de fitness, de balet şi de yoga. Lumea se fereşte de dans pentru că are impresia că dacă nu a dansat până la o anumită vârstă este o cauză pierdută. De regulă se începe de la basic, de la punctul 0, tot ce trebuie să ştie învaţă în sală. Exerciţiile se învaţă pe rând, treptat. Aşa că te poţi duce la lecţii de dans chiar dacă nu ai mai dansat până atunci”, explică Ovidiu Danci.

Dansul lucrează muşchi la care nu ajungi cu multe aparate din sălile de fitness 

Dansatorul care a participat şi la show-ul „Dansez pentru Tine”, mai spune că la o singură mişcare de balet se lucrează foarte multe grupe de muşchi, care de multe ori nu se pot lucra într-o clasică sală de fitness.

„Sunt nişte mişcări inteligente, care au grijă de toate grupele musculare. De asemenea, corectează postura. Bineînţeles asta se întâmplă în timp, nu peste noapte. Oferă şi o anumită graţie şi sensibilitate femeii, în timp ce îi lucrează corpul. La balet, de exemplu, se face foarte mult stretching, care ajută enorm”, mai spune Ovidiu Danci.

Potrivit acestuia, beneficiile dansului pentru sănătate sunt comparabile cu cele pe care le aduce fitnessul, trasul de fiare sau sporturile în aer liber, rezultatele fiind vizibile rapid. 

Vă mai recomandăm:

Top 5 sporturi care-i ajută pe copii să se dezvolte armonios. Care este forma de exerciţiu fizic preferată de antrenori

Adevărul despre costumele „de slăbit“ din neopren. Cum reduce din centimetri efectul de saună

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite