Cântăreaţa Celia şi-a filmat noul videoclip la Colibiţa: „Sunt pur şi simplu îndrăgostită de ţara noastră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

New York şi Dubai, destinaţii în vogă pentru videoclipurile artiştilor români, au fost date pentru Colibiţa, una dintre cele mai noi staţiuni turistice din România. Cea care a dat tonul şi a hotărât să promoveze zona este artista Celia, care a ales Colibiţa pentru videoclipul său de relansare.

Marile capitale europene sau destinaţii „exotice” precum New York sau Dubai se numără printre locaţiile preferate de către artiştii români când vine vorba despre clipurile de promovare.

Nu este şi cazul cântăreţei Celia, care, după ce a petrecut câţiva ani buni în Australia alături de soţ şi copil, a hotărât să se întoarcă în ţară şi să revină în industria muzicală. Pentru relansare, artista a pregătit piesa „La două capete”, la care a colaborat şi cu Karym.

Videoclipul piesei a fost filmat săptămâna trecute, în Bistriţa-Năsăud, mai exact la Colibiţa, una dintre cele mai „proaspete” staţiuni din România. Artista a ajuns la Colibiţa în urmă cu trei săptămâni, când a luat parte la botezul finului său. 

Celia a fost vrăjită de această locaţie, motiv pentru care a ales să filmeze acolo videoclipul de relansare. Acesta va fi gata la începutul lunii septembrie şi a fi făcut public în cadrul unui eveniment care va avea lor în Bucureşti.

„Întotdeauna mi-am îndrăgit ţara şi am părăsit-o cu greu, însă cât timp am stat în Australia am reaprins iubirea pentru meleagurile ţării noastre. Mi-a fost foarte dor! Sunt pur şi simplu îndrăgostită de ţara noastră! Nu îi cunosc chiar fiecare colţişor, însă datorită concertelor am colindat ţara în lung şi lat... am reuşit să îi observ frumuseţea, am colindat munţii şi poienile, i-am gustat frumuseţea.. şi am decis că nu există loc mai potrivit pentru a-mi filma clipul, decât minunata noastră ţară, chiar avem nişte locuri parcă desprinse din Rai. În aceeaşi categorie se încadrează Colibiţa, aici cantitatea ozon este atât de ridicată, încât se poate spune că are cel mai pur aer din ţară. Aceeaşi cantitate de ozon se mai regăseşte în Alpii Elveţieni. La Roser House în Colibiţa am avut parte de relaxare în urmă cu două-trei săptămâni, atunci am decis că aici trebuie neapărat să filmez un videoclip”, a declarat pentru Adevărul.ro, Celia. 

image

Parte din clip a fost filmat pe terasa hotelului, de unde se poate admira lacul în toată splendoarea sa (Foto: Bianca Sara)

Videoclipul, filmat la un hotel de lux 

Pentru filmarea acestui videoclip, Celia a ales Roser House, unul dintre cele mai noi complexe de la Colibiţa, inaugurat primăvara aceasta. Complexul are restaurant propriu, SPA cu saună şi căzi de hidromasaj şi chiar şi o sală de cinema 3D, unde pot fi vizionate filme. 

Aceasta este situat pe malul lacului, este dotat cu un parc de joacă pentru copii, locuri pentru plajă, ponton, bărci şi chiar un teren de tenis. Tot afară se regăseşte şi o cadă cu hidromasaj. Preţul unei camere pe noapte începe de la 80 de euro şi trece de 100 de euro.

image

Preţurile camerelor din acest hotel trec de 100 de euro pe noapte (Foto: Bianca Sara)

„Marea de la munte”, cu aerul pur ca-n Alpi

Unul dintre motivele pentru care anul acesta localitatea Colibiţa a fost declarată staţiune turistică este şi puritatea aerului său. Localitatea situată la 50 de kilometri de Bistriţa şi la o înălţime de 800 de metri are aerul la fel de pur ca-n Alpi, după cum au arătat şi studiile făcute de autorităţile judeţene.

Proprietăţile aerului din Colibiţa sunt însă cunoscute de mai bine de 100 de ani. Primele informaţii despre proprietăţile curative ale aerului din Colibiţa au început să circule în anul 1883, când o tânără din Bistriţa s-ar fi vindecat de tuberculoză datorită aerului din această zonă, foarte bogat în ozon. 

Mai mult, în prima parte a anilor 1900, Olivia Deleu, soţia unui fost primar al Clujului din perioada interbelică a pus pe picioare un sanatoriu, care aduna la Colibiţa studenţi, elevi şi orfani din întreaga Transilvanie, pentru tratament şi odihnă.

image

Acest colţ de rai s-a născut în anul 1850. Atunci, Colibiţa avea doar 14 locuitori, care şi-au construit o lemnărie şi o biserică 20 de ani mai târziu. În 1869, anul în care se ridică biserica, se amenajează şi un drum care leagă Colibiţa de localitatea Mureşenii Bârgăului, drum proaspăt reabilitat de autorităţile judeţene.

Numele localităţii ar proveni de la „colibe”, locuinţele temporare construite de primii ciobani care s-au stabilit acolo. în 1918, un tâmplar de origine săsească descoperă locul şi începe să construiască vile şi case pentru saşii din Bistriţa. Prima vilă a fost ridicată în anul 1922. 

în 1979, când micul sat are deja peste 800 de locuitori, localitatea este strămutată pe dealurile din apropiere, construindu-se lacul de acumulare. Vatra satului a fost atunci acoperită cu apă. 

Vă mai recomandăm:

Raiul de la Colibiţa, locul unde marea s-a mutat la munte. Cum s-a născut noua „revelaţie“ a turismului românesc

„Colţul de rai” din Bistriţa-Năsăud, cu aer pur ca-n Alpi

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite