”Route 66”, provocarea cicliştilor la MTB Maraton, în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciclistii vor avea de parcurs un traseu dificil   Sursa Foto Facebook
Ciclistii vor avea de parcurs un traseu dificil   Sursa Foto Facebook

Au început înscrierile la cea mai importantă competiţie de ciclism din Maramureş, ce se va desfăşura în 4 iulie. Este cea de-a IX-a ediţie a MTB Maraton, iar startul se va din Centrul Vechi, din Baia Mare. În acest an, celebra ”Route 66” este parte din traseu.

Ediţia din acest an se anunţă cea mai spectaculoasă din istoria de aproape un deceniu al competiţiei, pentru că traseul a fost radical modificat, iar una dintre provocări va consta în parcurgerea celebrei ”Route 66”, porţiune cunoscută de către cicliştii băimăreni pentru dificultatea sa. Sunt două trasee în cadrul maratonului, unul scurt, de 30 de kilometru şi unul lung, de 65 de kilometri. Traseul pentru cel scurt este Valea Usturoi, Pleştioara, Ostra, Baraj Firiza, Şaua Dia, Route 66 şi Centrul vechi, unde are loc sosirea, iar traseul lung este Valea Usturoi, Pleştioara, Ostra, Baraj Firiza, Blidari, Valea Franţuşca, Blidari, Valea Blidari, Ştedea, Drumul Jizilor, Izvoare, Igniş, Baraj Firiza, Berdu, Şaua Dia, Route 66, Centrul vechi - sosirea.

”Route 66”, denumită astfel simbolic, este cea mai dificilă parte din traseu. ”Este o coborâre de pe vârful Pleştioara şi e cea mai comuna pentru ciclişti. E o potecă ce în timp s-a lărgit, datorită cicliştilor. Sunt treceri peste văi, bolovani, rădăcini şi se schimbă mereu: după o coborâre mai abruptă, brusc este o urcare şi trebuie să fii foarte priceput sa poţi urca. Sunt văi unde curge apă, e plin de bolovani, e un traseu foarte tehnic, pe care majoritatea ciciştilor nu îl parcurg sută la sută pe bicicletă”, a spus Judith Nemeth, membră a asociaţiei cicliştilor.  

 Nu se mai fac înscrieri în ziua concursului

Concursul este organizat pe categorii de vârstă, iar înscrierile se pot face şi online, pe site-ul www.mtbmaratonbaiamare.ro, contra unei taxe între 60 şi 75 de lei. Maratonul de ciclism este organizat de AS Club Sportiv Mad Snails Baia Mare, asociaţie care îşi propune să sporească numărul persoanelor care practică ciclismul, să promoveze bicicleta ca mijloc de transport şi să încurajeze un mod de viaţă sănătos.

Mai puteti citi:

SERIAL Anticorupţia. Istoria unui fenomen care transformă România

„Cronică de Cotroceni“. Adriana Săftoiu, din culisele colaborării cu Traian Băsescu: „A fost ajutat să se strice“. Replica fostului preşedinte

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite