Peste 400 de voluntari, elevi, cadre didactice şi gardieni ecologici au ieşit  cureţe Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii au ieşit la curăţenie   Foto: Dani Pop
Voluntarii au ieşit la curăţenie   Foto: Dani Pop

Proiectul „Baia Mare curată” continuă şi în acest an. Peste 400 de voluntari au răspuns pozitv  inţiativei lansate de Garda Ecologică Baia Mare,  pentru  ecologizarea zonelor  Limpedea-Lunci-Firiza (Baraj).

Peste  400 de elevi, cadre didactice şi gardieni ecologici au răspuns prezent la acţiunea de ecologizare , sâmbătă 1 aprilie 2017 , organizată de Garda Ecologică Baia Mare în cadrul acţiunii “Baia Mare curată”, finalizată cu succes,  adunându-se sute de saci cu  mizerii. Campania de ecologizare a municipiului  Baia Mare a început cu zona Limpedea- Baraj-Firiza, aceasta fiind o zonă de agrement a oraşului , unul din locurile cele mai frecventate de băimăreni pentru petrecerea timpului liber în natură.

” Baia Mare curată!” este ziua de curăţenie generală pentru Baia Mare . E un proiect amplu, început în urmă cu 6 ani. Acţiunea de sâmbătă a fost prima dintr-o serie de evenimente de ecologizare ce vor urma în acest an. Cei peste 400 de voluntari au  adunat peste 300  saci de gunoaie. ”În calitate de organizator, le mulţumesc tuturor celor care au participat la această acţiune, cadrelor didactice şi elevilor,  totodată este un răspuns pozitiv din partea societăţilor partenere care au fost alături de noi . Felicit, din nou,  cadrele didactice care alături de elevii şi copiii dumnealor au continuat educaţia ecologică în afara sălilor de curs. S-au adunat sute  de saci de gunoaie, este o situaţie care ar trebui să atragă atenţia asupra modului în care noi ne arătăm dragostea faţă de natură”, a declarat Pop Silvia, preşedinte Garda Ecologică Baia Mare.

Coada barajului, aşa cum este cunoscută zona unde se varsă râul în lacul de acumulare, este în general locul unde se adună cele mai multe gunoaie. Acestea provin în cea mai mare parte de la localnicii din Firiza, cartier care se află în amonte de lacul de acumulare din care se alimentează cu apă potabilă Baia Mare şi localităţile învecinate. 

Partenerii acţiunii au fost şcolile „N. Bălcescu”, „M.Sadoveanu”,  şcoala Firiza, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu”, Colegiul Naţional  „Vasile Lucaciu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny ”, Colegiul Tehnic  „Aurel Vlaicu”  precum şi  societăţile URBIS, VITAL, DRUSAL şi OCOLUL SILVIC Baia Mare.

Mai puteţi citi:

Colecţia impresionantă de pipe păstrată într-un colţ al României. Povestea celui mai preţios exponat, celebra pipă a păcii

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite