Alegeri locale 2020. Care sunt candidaţii pentru principalele posturi din administraţia publică din Maramureş
0La scrutinul din data de 27 septembrie, maramureşenii vor alege 34 de consilieri judeţeni, iar pentru municipiul Baia Mare, reşedinţa de judeţ, 23 de consilieri locali. Nu mai puţin de 426.972 de persoane sunt aşteptate la vot în acest judeţ. Pentru aceste alegeri, la nivelul judeţului Maramureş au fost amenajate 440 de secţii de votare.
La scrutinul din data de 27 septembrie maramureşenii vor alege 34 de consilieri judeţeni, iar pentru municipiul Baia Mare, reşedinţa de judeţ, 23 de consilieri locali.
Nu mai puţin de 426.972 de persoane sunt aşteptate la vot în acest judeţ.
Pentru aceste alegeri, la nivelul judeţului Maramureş au fost amenajate 440 de secţii de votare.
În cursa pentru câştigarea Primăriei municipiului Baia Mare şi a preşedinţiei Consiliului Judeţean Maramureş s-au înscris în total 19 candidaţi:
Candidaţii în cursa pentru Primăria municipiului Baia Mare:
Coaliţia pentru Maramureş: Cătălin Cherecheş
PER: Cristian Corin Cherecheş
PNL: Mircea Cirţ
PSDI: Gheorghe Gligan
PV: Lorand Ilyes
USR PLUS: Dan Ivan
Pro România: Anca Manuela Remeş
PMP: Adrian Mihăiţă Todoran
INDEPENDENT: David Birtaş
Candidaţii în curs pentru Consiliul Judeţean Maramureş:
Coaliţia pentru Maramureş: Gabriel Valer Zetea
PER: Mircea Ciocan
PNL: Ionel Ovidiu Bogdan
PSDI: Bogdan Eduad Aiacoboaie
PV: Valeriu Mihail Lascu
USR PLUS: Vlad Emanuel Duruş
Pro România: Viorica Marincaş
PMP: Romeo Dobocan
PRM: Nistor Lihet
ALDE: Cornelia Negruţ
Pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus, au fost stabilite reguli la urne şi în sălile de vot. Cel mult cinci alegători vor avea acces deodată în sala de vot, iar înainte de a intra acestora li se va măsura temperatura. Purtarea corespunzătoare a măştii este obligatorie, cine nu va avea va primi la intrarea în secţie, unde se va afla şi dezinfectantul pentru mâini.
Participanţii la procesul electoral se vor supune şi ei unor reguli, astfel că pe lângă purtarea măştii aceştia sunt obligaţi să păstreze o distanţă minimă de 1 metru. De asemenea se prevede dezinfecţia periodică după fiecare contact direct cu alte persoane, dar şi dezinfecţia secţiilor de votare. În secţii vor fi asigurate pe cât posibil circuite separte de intrare şi ieşire din secţie.
Alegătorii vor renunţa la mască pentru câteva secunde după intrarea în secţie, timp în care îşi va poziţiona actul de identitate sau documentul de identitate în suportul terminalului informatic. Ştampila ”Votat” va fi aplicată chiar de către alegători sub supravegherea membrilor biroului electoral.
Vă mai recomandăm şi:
Alegeri locale 2020. Delimitarea secţiilor, unde vă prezentaţi ca să votaţi
Alegeri „contactless” în anul pandemic 2020. Regulile stricte din secţiile de vot