Un elev de 18 ani s-a aruncat de la etajul al treilea al unui liceu din Bacău. Avea biletul de adio în ghiozdan
0Un tânăr în vârstă de 18 ani s-a aruncat de la etajul al treilea al liceului din Bacău unde învaţă. Poliţiştii spun că ar fi lăsat un bilet de adio în ghiozdan. Prognosticul medicilor privind şansele lui de supravieţuire este rezervat.
Gest cutremurător al unui elev de 18 ani care marţi, în a doua zi de la începerea noului an şcolar, a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa şi s-a aruncat de la etajul al treilea al liceului unde studiază, în Bacău.
Tentativa de sinucidere a fost raportată printr-un apel la numărul unic 112, iar poliţiştii care au ajuns la faţa locului au confirmat cele întâmplate şi au declarat că tânărul ar fi avut un bilet de adio în ghiozdan. La rândul său, Ambulanța TIM a plecat spre locul incidentului în 90 de secunde de la raportarea incidentului şi l-a preluat pe tânăr, spun medicii de la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde a fost transportată victima.
„Pacientul care, din declarațiile anturajului, s-ar fi aruncat de la etajul 3 (aproximativ 9 metri), a fost stabilizat, investigat clinic pluridisciplinar și paraclinic, diagnosticul de la internare fiind politraumatism prin cădere de la înălțime, în zona toracelui și a capului, cu un minim pneumotorax.
În prezent, el este internat pe secția Chirurgie Toracică, prognosticul fiind unul rezervat. De reținut că pacientul a fost adus la spital de un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM), compus din doi pompieri cu pregătire paramedicală, un medic specialist în medicina de urgență și un asistent UPU.
Practic, în 90 de secunde, Ambulanța TIM a plecat spre locul incidentului, ajungând în timp record pentru a interveni la evenimentul semnalat prin serviciul de urgență 112”, scrie pe pagina de Facebook a SJU Bacău.
Psihologii avertizează tot mai des că vârsta persoanelor afectate de depresie şi anxietate, care pot duce la tentative de sinucidere, scade de la an la an tot mai mult. Potrivit unei anchete a Salvați Copiii România publicată în 2023, aproape un copil din trei s-a confruntat cu tulburări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional în ultimii doi ani, procentul crescând la aproape 72% (7 din 10) în cazul adolescenților, mergând până la consecințe extrem de grave precum tentativele de suicid.