„Descoperă-ţi pasiunea“. Conferinţă a întreprinzătorilor şi artizanilor români din Torino, pentru afirmarea identităţii şi demnităţii naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, 7 iulie, între orele 18.30-20.30, peste o sută de români au participat la conferinţa „Academia descoperă-ţi pasiunea“, (parte a proiectului Unirea) organizată de medicul Bogdan Popa, care profesează în Italia. Evenimentul a avut loc la Circolo dei Lettori din Torino şi s-a bucurat de prezenţa reprezentanţilor Consulatului României la Milano dar şi ai Confederaţiei Naţionale a Artizanilor (CNA).

La evenimentul organizat de medicul Bogdan Popa, de la Clinica „San Gaudenzio” din Novara, au susţinut discursuri români care au reuşit în afaceri sau în carieră şi care ar putea fi un model pentru generaţia tânără care creşte şi se afirmă în Italia. Au vorbit designer-ul vestimentar de la Torino, Daniel Robu, omul de afaceri din Bacău, Ramona Herciu, gimnasta Alina Pascariu şi medicul cardiolog de la Clinica San Gaudenzio din Novara, Gheorghe Cerin.


„Fiecare om se naşte cu un anumit talent sau inclinaţie sau cu o combinaţie de aptitudini care îi este caracteristică. Identificarea şi cultivarea lor duce la împlinirea pe plan personal, profesional şi social. Deşi toţi ne naştem cu aceste “resurse”, de prea multe ori ele ne rămân inaccesibile. Suntem încurajaţi să studiem materiile “de bază”, să învăţăm meseriile din care “se câştigă bine” fără să ţinem cont de ceea ce ne place şi de înclinaţiile reale pe care le avem. Calitatea vieţii celor care au reuşit sa-si descopere şi cultive propriile pasiuni este superioară: sunt creativi, curajosi şi capabili să inventeze noi domenii sau meserii. Astfel de oameni reprezintă modele vii şi veritabile; împartăşirea experienţei lor este un impuls în vederea căutarii şi cultivării propriilor pasiuni“, a precizat medicul Bogdan Popa.


„A fost o experienţă mai mult decât placută pentru mine. Am mai participat la evenimente organizate de românii din diaspora şi de fiecare dată am simţit o plăcere deosebită a acestora sa primească veşti de acasă. Multumesc pentru ocazia de a asculta poveştile şi exeperienţele împărtaşite de ceilalţi participanţi romani care au ajuns sa fie reprezentativi pentru domeniile în care activează acolo în Italia şi nu în ţara lor natală. Am stat în faţa publicului patru oameni din sfere de activitate diferite. Întrebările iscate de discursurile noastre mi-au arătat  că românii care işi duc existenţa departe poartă tot timpul România în gând, copleşiţi de dor. Iar noţiunea de “acasă”, pentru ei, are valenţe sfâşietoare“, a spus Ramona Herciu, întreprinzător în Bacău.


Designerul Daniel Robu, cunoscut românilor din diaspora, le-a povestit cum a început confecţionarea artizanală, cum s-a dezvoltat, crezând în succesul afacerii. „Am lăsat deoparte experienţa industrială şi m-am concentrat pe confecţii artizanale. Important este să ştii să vinzi produsul care-l faci“, a spus Daniel Robu, membru al Academiei Naţionale a Croitorilor din Italia, care are atelierul de creaţie în Torino.


Începand din luna septembrie proiectul Unirea se va face simţit şi în Romania. Prima conferinţă va avea loc la Satu Mare şi se va numi „Da, sunt român!" Evenimentul este programat să aibă loc la Biserica Nicolae Steinhardt.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite