Polițist de la Bacău, angajat și la o firmă. Decizia inspectorilor de integritate

0
Publicat:

Inspectorii de integritate au descoperit că un agent de Poliție de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău a activat timp de un an de zile pe o funcție contractuală la o societate comercială.

Potrivit ANI, polițistul s-a aflat în incompatibilitate timp de un an FOTO arhivă Adevărul
Potrivit ANI, polițistul s-a aflat în incompatibilitate timp de un an FOTO arhivă Adevărul

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au constatat că Dudu Constantin Chiribău, agent de poliție în cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, s-a aflat în stare de incompatibilitate.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 august 2021 – 01 august 2022, întrucât, a deținut și exercitat simultan cu funcția publică cu statut special în cadrul I.P.J. Bacău și o funcție contractuală în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel prevederile art. 2, alin. (4) din Legea nr. 364/2004, coroborate cu prevederile art. 2, alin. (4) din O.U.G. nr. 20/2020”, au precizat reprezentanții ANI.

Potrivit articolului 2, alineatul (4) din Legea 364/2004, „Calitatea de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior.”

De asemenea, conform articolului 2, alin. (4) din O.U.G. nr. 20/2020, „Calitatea de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior.”

Polițistul a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite