Siropurile preparate în casă, aur pentru sănătate. Previn boli grave, detoxifică organismul, stimulează vederea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siropurile preparate acasă ne oferă o sănătate de fier, ele fiind benefice în multe afecţiuni. Unele dintre ele cresc imunitatea organismului şi previn boli grave.

Nutriţioniştii spun că şi în siropurile naturale găsim anumite ingrediente precum zahărul şi uneori diverşi conservanţi, însă cu toate aceste este bine să le consumăm. „Fobia de zahăr uneori ne spulbera dorinţa de a trudi să preparăm siropurile naturale şi totuşi sunt câteva motive pentru care este bine să le alegem”, spune medicul nutriţionist Dan Merişca. Acesta mai afirmă că în prepararea băuturilor carbogazoase se folosesc printre altele aspartamul, zaharina sau alţi îndulcitori artificiali. 

„Conform unor studii îngraşă mai mult decât zahărul, datorită modificărilor biologice şi comportamentale pe care le produc. Pericolul mare este unul ce nu suportă comparaţie: creşte considerabil apetitul pentru a consuma hrană în exces. Aceste ingrediente artificiale au fost asociate cu creşterea adipozităţii (grăsimii corporale), iar unii specialişti susţin că pot favoriza diferite tipuri de cancer (consumate regulat şi în exces). Alte efecte malefice asupra sănătăţii: degradarea accelerată a dinţilor, diabetul, întârzierea dezvoltarii osoase a copiilor dornici de ceva dulce, obezitatea. Băuturile carbogazoase dar şi cele naturale conţin o cantitate considerabilă de benzen-produs chimic cancerigen asociat cu leucemia şi alte tipuri de cancer de sânge”, spune Dan Merişca. 

Astfel, nutriţioniştii spun că avem suficiente motive să evitam băuturile de acest gen şi să ne umplem cămara cu siropuri preparate de noi după reţeta bunicii. „Să nu evitam zahărul în prepararea acestor siropuri! Aşa măcar ştim exact ce folosim şi ce consumăm. Suntem mult mai câştigaţi preparând un pahar de sirop şi apă, fie ea şi minerală!”, adaugă Dan Merişca.

De ce este bine să consumăm anumite siropuri naturale

Siropul de zmeură

Important este ca fructele să fie culese în plină maturitate, adică coapte bine.  Beneficiile sunt surprinzătoare: creşte imunitatea organismului, este bogată în acid Elagic – un compus fenolic ce ajută la prevenirea cancerului, inhibă creşterea celulelor cancerigene, în diete ajută la arderea grăsimilor, preîntâmpină infecţiile urinare, stimulează vederea-conţine luteina împreună cu fructele de pădure, diminuiază  riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Siropul de afine

Împiedică acţiunea radicalilor liberi, întăreşte sistemul cardiovascular, contribuie la prevenirea cheagurilor de sânge, în afecţiuni gastro-intestinale, scade riscul de infecţii, protecţie hapatica, detoxifică organismul. Sucul proaspăt 100%, fară adaos, împiedică bacteriile patogene să se fixeze în corp. Este antibacterian, scade riscul apariţiei bolilor parodontale, rol anti-inflamator.

Siropul de căpşuni

Are proprietăţi antioxidante puternice. Este sărac în colesterol şi grăsimi naturale. Abundă în vitaminele B5, B6, C, K, mangan, potasiu, fibre alimentare, acid folic, fitonutrienţi, acid salicilic. Este benefic pentru cei ce suferă de gută, reumatism şi artrită. Este ideal în diete.

Siropul de vişine

Întăreşte sistemul cardio vascular, conţine potasiu-esenţial în transmiterea impulsului nervos, conţine flavonoizi-previn bolile neuro-degenerative. Este recomandat ca adjuvant în afecţiuni renale, scade febra. Tratament în reumatism, în gripă. Este un antidepresiv eficient! Este recomandat celor ce depun efort intelectual susţinut precum studenţii în sesiuni sau elevii! „Aşadar avem suficiente motive să folosim ce ne oferă natura pentru a ne bucura de o viaţă sănătoasă!”, încheie medicul arădean. 

Vă mai recomandăm:

5 fructe de pădure cu efect terapeutic

Care sunt diferenţele dintre fresh-uri şi smoothie-uri: cea mai bune cură de detoxifiere cu sucuri de fructe şi legume

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite