Jocul creat de un român şi descărcat în 40 de ţări. Cum se joacă Skillz, aplicaţia care va avea în curând 21 de nivele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul care a creat jocul FOTO Bogdan Iancu
Tânărul care a creat jocul FOTO Bogdan Iancu

Un tânăr de 23 de ani din Arad a lansat, în urmă cu o lună, un joc pentru telefoanele care ruleaza Android. În câteva săptămâni de la lansare, Skillz se apropie de 1.000 de descărcări din peste 40 ţări.

Laurenţiu Popa este absolvent al Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad, specializarea informatică, iar în prezent lucreză în Timişoara, având funcţia de programator Android.

„Acest joc se numeşte Skillz şi este un joc distractiv de logică, care ajută la dezvoltarea diverselor abilităţi precum îmbunătăţirea memoriei, simţului, rapidităţii, antrenarea reflexelor, distingerea culorilor şi multe altele. În doar câteva zile de la lansare, acest joc a fost descărcat în mai mult de 40 ţări. Skillz este disponibil în 3 limbi: Română, Engleză, Spaniolă şi pune la dispoziţie 18 nivele. În viitor, îmi doresc ca acesta să fie disponibil în mai multe limbi, iar numărul nivelelor să crească periodic şi bineînţeles să devină foarte răspandit”, afirmă tânărul arădean.

Laurenţiu spune că pasiunea pentru a dezvolta aplicaţii sau jocuri pentru telefoane mobile a început prin luna mai 2015.

„Un prieten care deţine deja aplicaţii pe Google Play Store îmi spunea cât de interesant şi plăcut este să creezi aplicaţii, să vezi că lumea foloseşte aplicaţia ta. Prin curiozitatea pe care mi-a stârnit-o şi dorinţa de a învăţa, am decis să dezvolt aplicaţii pentru telefoane mobile, lucru care acum a devenit pasiunea mea. Soţia mea a fost alături de mine de la început, chiar dacă timpul liber îl petreceam în realizarea acestui joc, ea m-a susţinut şi a avut încredere în mine”, spune Laurenţiu. 

Istoria numelui Skillz

Iniţial, arădenul s-a gândit să numească acest joc: Improve your Skills, Skills Mind, Mind Game, Brain trainer, dar nu era convins 100%.

„Jucam tenis de masă cu acel prieten care mi-a stârnit dorinţa de a învăţa să dezvolt aplicaţii pentru Android, iar noi povestind despre jocul meu şi numele acestuia, dintr-o dată mi-a spus: «Skillz! Aşa ar trebui să se numească jocul tau!». Mi-a plăcut foarte mult şi am continuat cu acest nume”, măturiseşte arădenul.

Descrierea jocului Skillz

În prezent, jocul este disponibil în trei limbi: Română, Spaniolă şi Engleză şi urmează ca în viitorul apropiat să fie disponibil şi în altele. Jocul pune la dispoziţie o suită de nivele diferite, majoritatea dintre ele nu le-a găsit în nici un alt joc. De exemplu: distingerea culorilor (să ordonezi de la deschis la închis unele culori, să memorezi o culoare iar apoi să o reproduci), testarea aproximării (se dă un acvariu şi trebuie să aproximezi cât la sută crezi că este plin), testarea simţului (trebuie să numeri de caâte ori vibrează telefonul), îmbunătăţirea memoriei (calcule matematice în scurt timp, memorarea şi reproducerea unor cărţi), reflexelor, şi multe altele (de exemplu să găseşti litera O dintre o mulţime de litere Q, sau litera 8 dintr-o mulţime de litrere B).

Skillz

„Majoritatea ideilor de nivele au venit atunci când nu mă gândeam la ele. De exemplu, aveam telefonul în buzunar pe discret şi simţind că vibrează nu ştiam dacă am primit mesaj sau cineva mă sună. Atunci incercam să număr vibraţiile şi să îmi dau seama dacă e un apel sau un mesaj. Astfel mi-a venit ideea unui nou nivel, să numeri vibraţiile telefonului. Majoritatea nivelelor au fost create din banale întâmplări care s-au dovedit a fi foarte eficiente”, mai declară tânărul.

Skillz

Despre ideea lansării acestui jos, Laurenţiu mai mărturiseşte: „lucram ca şi programator la o firmă din Arad şi realizam aplicaţii pentru calculatoare (desktop). Iniţial, nu voiam să fac un joc pe care să îl lansez, ci doar să învăţ să dezvolt aplicaţii pentru Android. Am creat un joc simplu cu doar trei nivele şi l-am arătat familiei mele, prietenilor mei, iar toţi îmi spuneau că este un joc foarte distractiv, că ar trebui să îl dezvolt şi să îl public pe Google Play Store pentru a putea fi descărcat şi de alte persoane. Primind tot mai multe păreri în aceasta direcţie, am hotărât să ascult ceea ce mi se spunea. Astfel am decis să dezvolt acest joc şi să il public. Pentru început voiam să creez între 5-8 nivele, însă pe măsură ce dezvoltam jocul, îmi veneau tot mai multe idei, iar numărul de nivele a ajuns la 15 în momentul lansarii”.

image

Laurenţiu Popa lucrează la acest jos din luna mai a anului trecut şi spune că şi acum aplicaţia este în continuă dezvoltare. La joc a lucrat doar el, dar ideei a primit şi d ela alte persoane. „Doar eu am lucrat la acest joc, însă nu doar eu am avut idei pentru nivele noi ci şi soţia mea, cumnatul meu şi colegii mei de la locul meu de muncă anterior, care mi-au fost de mare ajutor”, spune arădeanul.

Skillz va avea 21 de nivele

Laurenţiu mărturiseşte că am creat alte trei nivele noi, urmând să facă update zilele acestea cu noile nivele, asftel Skillz va avea 21 de nivele.

„În viitor îmi doresc ca Skillz să aibe şi secţiunea multiplayer, iar fiecare utilizator să poată concura direct cu prietenii săi. La cerinţele multora, intenţionez să portez acest joc şi pe dispozitivile ce ruleaza sistemul de operare IOS”, încheie tânărul.

Link-ul de unde poate fi descărcat:

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.rention.mind.skillz

Pagina oficială de facebook:

https://www.facebook.com/skillzgame

Video de prezentare al jocului:

https://www.youtube.com/watch?v=DM64ZFRpkoo

Vă mai recomandăm: 1.200 de euro pe lună dintr-un joc pe calculator

Solitaire: Povestea celui mai popular joc pe calculator al tuturor timpurilor

Arad

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite