Iepurii au dat năvală în culturile de floarea-soarelui de la Pecica şi Nădlac VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iepurii distrug culturile FOTO www.animalzoo.ro
Iepurii distrug culturile FOTO www.animalzoo.ro

Iepurii au dat năvală în culturile locuitorilor din zona graniţei cu Ungaria, în special din Pecica şi Nădlac. Agricultorii reclamă pierderi importante la culturile de floarea-soarelui, mai ales din cauza creşterii excesive a numărului de iepuri, care au ajuns deja până lângă casele lor.

Cel puţin o sută de hectare sunt afectate doar în perimetrul oraşului Pecica, însă probleme sunt şi în Nădlac sau alte localităţi apropiate de graniţa cu Ungaria.

Reprezentanţii Primăriei Pecica spun că agricultorii au formulat un memoriu, în care arată că iepurii s-au înmulţit excesiv în zonă şi le-au provocat pagube de zeci de mii de euro.

„Iepurii s-au înmulţit excesiv în acest an, noi credem că sunt mai mulţi cu 50 la sută. Totuşi, nu pot fi vânaţi pentru că sezonul este închis. În aceste condiţii, am solicitat AJVPS să aibă în vedere o cotă de vânat mai mare în toamnă, pentru a reduce populaţia”, a declarat viceprimarul oraşului Pecica, Miodrag Stoianov.

Cultivatorii se plâng de faptul că legislaţia nu precizează cine suportă pagubele în cazul în care anumite specii de animale, precum iepurii, căprioarele sau hârciogii, se înmulţesc excesiv şi nu pot fi vânate din cauza faptului că sunt protejate.

Vă mai recomandăm: Despăgubiri pentru agricultura distrusă de poluare

Masacrul căprioarelor, pe terenul unui magnat în agricultură

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite