Cum poţi face o tocăniţă excepţională, folosind legumele de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tocăniţele din legume sunt foarte uşor de preparat. Dacă folosim doar legume de sezon, vom obţine o mâncare sănătoasă, ce poate fi preparată în mai puţin de 30 de minute.

Bucătarul arădean Adrian Pop ne prezintă câteva variante de reţete pe care le putem pune în practică foarte uşor. Vom avea nevoie de condimente uşor de găsit, dar şi de legume proaspete pe care le putem procura cu uşurinţă din pieţe.

Pentru o reţetă simplă de tocăniţă de legume avem nevoie de: două cepe, patru roşii, un dovlecel, patru cartofi, doi ardei, unul roşu şi unul verde, frunze de pătrunjel, sare, piper, două foi de dafin, ulei şi apă.

„Prima dată călim ceapa tăiata fideluţă, iar după ce devine sticloasă adăugăm ardeii şi cartofii, tăiaţi cubuleţe. Le lăsăm pe foc aproximativ cinci minute, la foc mic, iar apoi adăugăm celelalte legume, foile de dafin şi apă cât să le acopere. Se prepară aproximativ 20-25 de minute, iar apoi adăugăm condimentele. La final adăugăm pătrunjelul tocat mărunt”, ne prezintă bucătarul Adrian Pop, reţeta.

Acesta spune că există foarte multe variante pentru a prepara tocăniţa de legume. O altă reţetă, de această dată preferata bucătarului Adrian Pop are la bază vinetele. Pentru aceasta avem nevoie de: două cepe, trei roşii, o vânătă, trei căţei de usturoi, doi ardei roşii, sare, piper, pătrunjel. „Vom pume ceapa şi ardeiul la călit în puţin ulei de măsline. Ceapa o tăiem fideluţă, iar ardeii cubuleţe. Adăugăm roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Vânăta se curăţă, se taie cubuleţe, se sărează şi se lasă câteva minute pe o farfurie pentru a-şi lăsa apa. Adăugăm cubuleţele de vinete şi o cană de apă. Condimentăm cu sare şi piper. Se lasă la foc mic timp de 25 de minute, iar cu cinci minute înainte de final adăugăm usturoiul tăiat fin”, spune bucătarul Adrian Pop.

Acesta spune că realizarea acestor reţete este simplă, nu necesită mult timp şi poate fi făcută de aproape oricine.

„Sunt mâncăruri sănătoase pentru organism, nu sunt grele. Putem folosi şi alte legume, cum ar fi: conopida, morcovii, ciupercile sau dovleceii. Eu v-am prezentat două reţete simple, însă acestea se pot combina şi cu alte legume. Sunt foarte multe variante pe care le putem folosi, însă, la bază trebuie să avem ceapa, roşiile, ardeii şi câteva condimente cum ar fi sarea, piperul şi dafinul”, mai completează bucătarul arădean.

Vă mai recomandăm: 4 reţete de cocktailuri răcoritoare numai bune de savurat vara

Trei reţete delicioase cu brânză şi cartofi, preparate de gospodinele din Bărăgan. Cum se fac „puriceii“ tradiţionali

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite