Cum au pus la cale românii o nouă escrocherie. Ponturile „sigure“ la pariuri care te ademenesc cu câştiguri uriaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa-zisele ponturi sigure au invadat Facebook-ul. Foto e-magnolia.org
Aşa-zisele ponturi sigure au invadat Facebook-ul. Foto e-magnolia.org

Tot mai mulţi români îşi încearcă norocul la casele de pariuri, în speranţa unor câştiguri financiare facile. Odată cu acest fenomen au apărut şi cei care încearcă să profite de naivitatea unor pariori. Zeci de escroci încearcă să profite tocmai de dorinţa de îmbogăţire rapidă a românului.

Astfel, profitorii prin diferite conturi de Facebook oferă, bineînţeles contracost, ponturi despre care spun că sunt sigure. În acest fel credulii scot din buzunare sute de lei pentru a primi un asemenea pont. După consumarea evenimentelor sportive şi constatarea eşecului, respectivele conturi de Facebook sunt şterse. 

Astfel că omul rămâne cu pierderea banilor daţi pentru predicţie, dar şi cu banii pariaţi pe respectivul bilet de pariuri de pe urma căruia spera să dea lovitura. 

Mai mulţi arădeni se numără printre victimele unor asemenea persoane. Dacian P. spune că a fost momit de gândul unor câştiguri nesperat într-un timp foarte scurt, dar a ajuns victimă. 

„Am crezut că voi câştiga mult, desi nu prea aveam încredere. Am tot discutat cu cei care ofereau ponturile, pe Facebook, în privat. M-au convins să plătesc şi apoi am văzut că e o păcăleală“, spune Dacian.

Cum funcţionează sistemul

Escrocii îşi fac pagini de Facebook cu nume atractiv pentru pariori, cont care conţine cuvinte gen "pariuri", "ponturi", "câştiguri sigure", etc. Pentru a-şi promova această pagină în dorinţa de a fi cât mai vizibilă, plătesc la Facebook diferite sume de bani.

Odată adunaţi destui posibili clienţi, pe pagina respectivă apar tot felul de bilete de pariuri sportive (în general cu meciuri de fotbal) câştigătoare. Cu atât mai interesată este posibila victimă, cu cât cotele de pe biletul respectiv ajung la peste 30. Adică dacă aveai şi tu pontul puteai cu o sumă investită să câştigi de 30 de ori mai mult, şi asta în doar câteva ore.

Peste câteva zile, şarlatanii mai postează un bilet câştigător, la cote relativ ridicate. Ce nu ştiu cei ce se minunează de câştigurile fabuloase, este faptul că biletele nu sunt reale, ci contrafăcute cu ajutorul unui scanner şi al unei imprimante performante.
Posibilul client al escrocilor se minunează văzând biletul, însă în realitate acesta nu fusese jucat la nicio agenţie de pariuri, deşi are aparent toate semnele distinctive specifice unui bilet: sigla, cotele, orele de disputare ale meciurilor, competiţia din care face parte.

Intenţionat este acoperit codul de validare al biletului, acesta reprezentând o modalitate prin care biletul poate fi verificat online pe site-ul casei de pariuri. Acest cod este acoperit cu o bancnotă de valoare ridicată (500 de euro sau 500 de lei) pentru a induce ideea banului câştigat sau cu o hârtie pe care apare trecut numele paginii de Facebook care oferă ponturile.

Dacă cineva este curios de a obţine "ponturile magice" este îndrumat spre o discuţie în privat pe reţeaua de socializare. După ce se cer detalii se primeşte un răspuns. Pagina de Facebook Best Tips, este una dintre acestea, iar mesajul pe care îl primeşti este următorul: "Următorul bilet este marţi. Cota este peste 30. Pentru a intra în posesia lui trebuie să donaţi prin transfer bancar 300 lei valabil pentru clienţii noi şi 500 pentru ceilalţi (la descriere precizaţi donaţie).Vă aducem la cunoştinţă că în 2 luni o singură dată nu a ieşit (din 17 au ieşit 16 bilete). Căutăm oameni serioşi pentru o colaborare de durată, care să nu divulge meciurile la alte persoane, sa joace pentru ei, astfel încât să evităm să intervină casele de pariuri (acestea intervin când se pariază enorm de mult şi sunt câştiguri fabuloase)".

Deci practic pentru a obţine ponturile eşti pus să donezi sute de lei. După ce ai donat şi primeşti ponturile aştepţi începerea meciurilor pe care ai pariat la una sau mai multe case de pariuri. Te trezeşti că ai pierdut şi atunci îi cauţi, bineînţeles tot pe pagina de Facebook, pe cei care ţi-ai dat predicţiile sigure. Te vei trezi că acea pagină nu mai există. Astfel rămâi cu banii pierduţi, iar cei din spatele ponturilor se îmbogăţesc rapid.

Cote fabuloase

Cei care vând ponturile vorbesc despre cote de peste 30, obţinute de regulă din două meciuri de fotbal jucate în sistemul pauză-final. Cotele în astfel de situaţii sun destul de greu de ghicit de către un parior, însă escrocii vorbesc, pentru a fenta potenţialul client, despre meciuri trucate.

De regulă se dau ponturi din partidele de fotbal disputate în Franţa şi Anglia, în special în ligile inferioare.
De regulă cei care încearcă să păcălească vorbesc despre meciuri a căror rezultat se răstoarnă de la pauza partidei până la finalul acesteia.

Ce trebuie ştiut pentru a nu cădea în plasă

Pentru a nu cădea în plasa escrocilor trebuie să ne gândim la faptul că e aproape imposibil ca o persoană din România să deţină informaţii despre meciuri trucate în campionate puternice din lume, cum ar fi cel francez sau englez. În plus, dacă cineva are anumite informaţii de acest gen nu le împărtăşeşte şi altor persoane, ci joacă doar el acele meciuri la pariuri sportive.
Având în vedere faptul că plata pe care o fac cei credulii reprezintă de fapt o donaţie către o anumită organizaţie nonguvernamentală, suma nu mai poate fi recuperată sub nicio formă. Nu vorbim despre o plată efectivă pentru anumite servicii sau bunuri pentru a putea spera la recuperarea prejudiciului.

Vă mai recomandăm: 

Cele mai mari escrocherii din istorie

Povestea lui Bernhard Adelberg, celebrul bijutier care a săvârşit numeroase escrocherii în Boston şi care a fost prins de un poliţist gălăţean
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite