Caz incredibil în România: pacient  trimis acasă de la Urgenţe, deşi venise la spital cu o arteră secundară secţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacineutl s-a urcat în maşină plin de sânge FOTO pacient
Pacineutl s-a urcat în maşină plin de sânge FOTO pacient

Un arădean a fost trimis acasă cu o rană care sângera pentru că la compartimentul chirurgie plastică şi reparatorie nu există medic de gardă. N-a plecat acasă, aşa cum a fost sfătuit, ci tocmai la Timişoara.

Arădeanul s-a tăiat cu un cutter la mână şi a ajuns la UPU, la Spitalul Judeţean Arad, în urmă cu câteva zile. Familia bărbatului spune că, după ce a fost pansat, a fost trimis acasă pentru a reveni a doua zi la un medic specialist. 

Cu sângele care îi curgea din rană pacientul a decis să se ducă la Timişoara, pentru a primi ajutor.

„A fost atinsă o arteră secundară, dar la Arad acest lucru nu a reprezentat o urgenţă. Medicii de la Timişoara l-au operat de cum a ajuns acolo”, au declarat cei din familie.  În urma intervenţiei de la Timişoara arădeanul este bine. 

Directoarea Spitalului Judeţean Arad, Mirandolina Prişcă, sune că Secţia chirurgie plasică şi reparatorie s-a desfiinţat în 2010, odată cu restructurările din sănătate, iar de atunci funcţionează doar un compartiment de specialitate, care are trei medici şi 20 de paturi. Astfel, nu sunt asigurate gărzile, iar medic specialist există doar dimineaţa, până după ora prânzului.


Bărbatul 

rana sange

Bărbatul a sângerat tot drumul FOTO pacient 

Familia pacientului a şi prezentt fotografii cu rana din care curge sânge, însă Mirandolina Prişcă spune că au fost făcute „endenţios” şi că „acest caz nu a fost atât de grav încât să necesite chemarea unui medic specialist de acasă”.

Vă mai recomandăm:

10 pacienţi pe oră la Unitatea de Primiri Urgenţe

Pacienţi, alungaţi din cabinetele medicilor, la urgenţe

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite