Asociaţia Cetatea Voluntarilor, finalistă la Gala COPAC. Trei proiecte o fac premiantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au avut proiecte unice care au legătură cu sistemul de sănătate din România şi aşa au ajuns să fie finalişti în cadrul Galei COPAC (Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România).

Este vorba despre Asociaţia Cetatea Voluntarilor din Arad condusă de Anamaria Nyeki Popa. Aceasta împreună cu volntarii au realizat cea mai mare inimă umană din ţară, au creat unica bancă de scutece din România, iar acum renovează fără ajutor de la stat, doar cu bani din sponsorizări, secţia de infecţioase din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Arad.

Pentru toate aceste proiecte, Cetatea Voluntarior din Arad a ajuns finalistă în cadrul Galei COPAC.

Mai exact, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România va organiza în data de 18 septembrie 2017, la Teatrul Naţional din Bucureşti, Sala Pictura a doua ediţie a Premiilor COPAC.

„Suntem finalişti în cadrul Galei COPAC cu proiectele „cudragpentruviitor”, „bancadescutece”, „inimaumana”. Premiile COPAC se organizează din dorinţa de a descoperi organizaţii care activează în zona neguvernamentală şi oameni care reuşesc să schimbe lucrurile în zona lor de activitate, pe cei care susţin şi încurajează sistemul de sănătate. Împreună putem schimba sistemul de sănătate. Aurelia Cheles, mulţumim”, a declarat Anamaria Nyeki Popa.

image

De asemenea, aceasta va participa şi la un festival în Olanda, reprezentând România, unde va vinde produse, iar banii vor merge tot spre proiectul „cudragpentruviitor” prin care Compartimentul Clinic de Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad se va renova. Deja se lucrează la unul dintre etaje.

Amintim că în luna februarie 2016, Voluntarii din Cetate, alături de alţi tineri arădeni, conduşi de Anamaria Nyeki Popa, au reuşit să doboare recordul şi să formeze cea mai mare inimă umană pentru a susţine Ziua Internaţională a Bolilor Rare. Aceasta a fost formată din peste 6000 de persoane.

În luna august, tot în 2016, la Arad a fost înfiinţată prima bancă se scutece din România. Zece femei din oraş au fost provocate să ajute la strângerea de scutece pentru copiii abandonaţi în spitale.

Iar de curând a demarat proiectul „cudragpentruviitor”, iar peste puţin timp va fi gata unul dintre etajele secţiei.

Vă mai recomandăm: Prima bancă de scutece din România a fost înfiinţată la Arad. Cum funcţionează proiectul umanitar gândit în vestul ţării

Femeia care renovează voluntar o secţie pentru copii în spitalul din Arad. „Au fost momente în care am vrut să dăm înapoi banii adunaţi cu greu“

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite