Arad: Cristian Măduţa Pasionat de istorie, s-a făcut dascăl (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a cochetat câţiva ani cu gazetăria, tănârul susţine că forţa destinului l-a îndreptat spre universitatea lui de suflet, unde şi-a găsit împlinirea profesională.

Profil
Născut - 24 iunie1983, Arad
Educaţie - Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, Facultatea de Istorie – Jurnalism şi Master în Jurnalism-Multimedia
Carieră - Asistent universitar
Familie - Necăsătorit


Încă din anii liceului, Cristian Măduţa a fost trei ani la rând olimpic la istorie. I-a plăcut foarte mult această materie şi şi-a dorit încă de atunci să devină profesor.  În timpul facultăţii, Cristian a continuat să fie cel mai bun la istorie, însă în acelaşi timp, a început să se axeze şi pe jurnalism, materia care mai apoi l-a integrat în colectivul ziariştilor arădeni.

De la redacţie la asistent universitar

„Împreună cu alţi doi colegi am fost singurii studenţi care am realizat prima revistă universitară în Arad. De atunci pot spune că profesorii de la universitate şi-au dat seama că sunt un om serios şi mi-au propus să mă alătur colectivului lor”, a spus Cristian Măduţa.

Mai apoi, tânărul a început să profeseze ca şi redactor la mai multe ziare locale din Arad. I-a plăcut meseria de jurnalist la fel de mult, însă Cristi a preferat să se reîntoarcă la visul din copilărie, şi anume să devină profesor. În 2006, odată cu finalizarea studiilor universitare, Cristi şi-a luat licenţa cu 9,50. Profesorii de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” i-au propus să rămână ca şi asistent universitar şi să înceapă să predea „Comunicare şi Relaţii Publice”.

„Am colaborat de-a lungul celor trei ani de când sunt asistent cu mai mulţi profesori de renume: prof. univ. dr. Marcel Tolcea, lect. univ. dr. Lia Lucia Epure şi lect. univ. Gabriela Groza, oameni care mi-au fost un bun exemplu în viaţă”, a mărturisit Cristi.

Boala, piedica în calea studiilor superioare

Cristian şi-a adus aminte că în anul 2002 a dorit să se înscrie la Facultatea de Istorie din Timişoara. Circumstanţele au făcut să nu ajungă la examenul de admitere, singura soluţie rămânând Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. „Îmi aduc aminte că nu am reuşit să ajung la examenul de admitere pentru că m-am îmbolnăvit. Poate că la acea vreme a fost un semn de la Dumnezeu pe care l-am înţeles abia acum. Am rămas să studiez la Arad, mi-am depus dosarul la Istorie-Jurnalism, unde am şi intrat”, a povestit tânărul.

Emoţii pentru primii studenţi

El ne-a mai spus că să fii profesor nu e o meserie tocmai uşoară, însă în condiţiile în care pui suflet în ceea ce faci, uiţi repede de greutăţi. Cristian se simte împlinit profesional şi asta deoarece în aceste zile, prima lui generaţie de studenţi, la care a fost decan de an, îşi vor susţine examenul de licenţă.  „Îmi place foarte mult ceea ce fac. Pentru studenţii mei eu  sunt şi un prieten adevărat, nu numai un simplu profesor”, a concluzionat tânărul arădean.


Întrebări şi răspunsuri
La ce evenimente ai participat?
În colaborare cu mai multe ziare din Arad, am fost la mai multe congrese naţionale de jurnalism. Unul dintre ele s-a desfăşurat în anul 2006, la Atena. Am reprezentat România alături de alţi doi colegi la Congresul Internaţional al Tinerilor Jurnalişti.

Care au fost cele mai plăcute momente din cariera de asistent universitar?
O studentă de-a mea m-a pus la un moment dat la încercare, să vadă dacă citesc până la capăt lucrările lor. Mi-a scris într-un eseu, cam pe la mijlocul lucrării, câteva rânduri: „D-le profesor chiar dacă nu vi se pare interesant eseul meu, eu vă mulţumesc că aţi reuşit să-l citiţi până aici”. 

ce-i place
Cristian Măduţa a mărturisit că-i place să citească şi să fie la curent cu absolut tot ce se întâmplă în jurul lui. Totodată, îi place să fie bine informat şi să discute despre politică ori de câte ori are ocazia. „Îmi place să predau şi ador istoria. Am mai predat istorie şi la Liceul „Moise Nicoară” din Arad, a adăugat Cristian.
ce nu-i place
Asistentul universitar a declarat că nu-i plac oamenii mincinoşi, ipocriţi şi prefăcuţi. „Nu-mi place să văd cum cineva mă minte în faţă şi se preface că nu e adevărat. Cred că în viaţă poţi avea succes doar dacă ştii să fi sincer şi corect”, a spus profesorul.

Arad

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite