Un alexăndrean a achitat 750 lei pentru o piatră
0
750 lei. Atât a dat un alexăndrean pe o piatră. Şi nu este vorba despre o piatră preţioasă, ci despre una obişnuită. Bărbatul a cumpărat un telefon mobil de pe internet, dar în colet a găsit o piatră.
Mare atenţie la cumpărăturile online. Un alexăndrean a achitat 750 lei pentru un colet, dar n-a găsit produsul comandat, ci o piatră.
”Poliţiştii din Alexandria au fost sesizaţi de o persoană din localitate cu privire la faptul că a fost înşelată de persoane necunoscute, cu ocazia cumpărării unor bunuri comandate prin internet.
Partea vătămată a relatat că a aciziţionat un telefon mobil de pe un site de vânzare – cumpărare, a achitat suma de 750 lei prin mandat poştal, iar în coletul poştal pe care l-a primit a găsit o piatră.
Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale al Poliţiei Alexandria au efectuat investigaţii şi verificări, iar în urma acestora au fost identificaţi suspecţii, doi minori – P.B. de 16 ani şi F.A. de 17 ani, ambii din Slatina, judeţul Olt.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate”, ne-a declarat Adrian Ilicea, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.
Cumpărăturile online în judeţul Teleorman au crescut anul trecut cu peste 180% faţă de anul precedent, potrivit unei statistici realizate de okazii.ro. Tinerii sunt cumpărătorii cu cea mai mare predilecţie pentru mediul online. Când vine vorba de achiziţiile de pe internet, bărbaţii au obiceiuri diferite faţă de femei.
Reprezentanţii sexului tare cheltuiesc mai mulţi bani online decât femeile, mai ales pentru că preferă să achiziţioneze mai multe lucruri odată, economisind astfel timp.
Pentru a evita „ţepele" şi neînţelegerile atunci când faceţi achiziţii online, trebuie să vă documentaţi cu privire la vânzător. Orientaţi-vă către pagini web cu design profesionist, care oferă informaţii de contact de la început. Evitaţi să faceţi afaceri cu site-urile care nu-şi probează identitatea. Păstraţi o variantă tipărită a paginii cu comanda şi orice confirmări primite prin e-mail.
Dacă plătiţi cu cărţi de credit, păstraţi dovezile tipărite ale tuturor tranzacţiilor efectuate. De asemenea, fiţi prudent în ceea ce priveşte divulgarea informaţiilor personale. Fiţi prevăzători cu distribuitorii care oferă afaceri neobişnuit de bune, lichidări de stoc sau achiziţii prin vânzări de lichidare. Falsificatorii folosesc adesea astfel de fraze pentru a-i face pe cumpărători să creadă că obţin un produs veritabil.