Subiecte Română BAC 2018. „Majoritatea celor cu care am fost în clasa a XII-a voia să pice poezie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Cristina Găvănescu, o tânără de 18 ani din Alexandria, prima probă a Bacalaureatului a însemnat multe emoţii. Româna era „hopul“ pentru ea, peste care susţine că a trecut cu brio.

Pentru Cristina Găvănescu, o tânără de 18 ani din Alexandria, prima probă a Bacalaureatului, a însemnat multe emoţii. Româna era „hopul“ peste care a trecut cu brio. Mai are două examene, miercuri la Matematică şi joi la Biologie, unde mărturiseşte că nu are pic de griji deoarece mereu a îndrăgit ştiinţele exacte.

Cristina Găvănescu de la Colegiul Naţional Pedagogic „Mircea Scarlat“ din Alexandria este unul dintre cei 2.237 de tineri înscrişi la Bacalaureat din judeţul Teleorman. Deşi a absolvit un profil real, de Matematică-Informatică, vorbeşte cu claritate şi concizie despre subiectul primit la prima probă a BAC-ului:

„A fost cum ne şi aşteptam. A picat Mihai Eminescu şi majoritatea celor cu care am fost în clasa a XII-a voia să pice poezie“. Întrebată de ce îşi doreau asta, Cristina povesteşte că anii trecuţi s-a dat romanul, dar şi pentru că învăţase cel mai bine poezia.

„Îmi place poezia“, adaugă ea. I se par mai uşor de reţinut versurile, strofele, mesajul poetic.

Legat de celelalte subiecte, tânără consideră că au fost frumoase şi uşoare, ca nivel de dificultate. A găsit accesibil textul de la primul subiect, respectiv uşoare cerinţele de la al doilea subiect „pentru că nu a picat un anume curent“.

Întrebată de ce a optat pentru Eminescu şi nu Arghezi, Cristina răspunde: „Învăţasem mult mai bine «Floarea albastră». Am înţeles mult mai bine poezia eminesciană. Arghezi mi se pare mai dificil, mai criptic“.

Dacă ar fi să-şi evalueze lucrarea se aşteaptă la o notă mare, peste 9. „Am avut formulări care cred eu o să fie punctate destul de bine“, zice ea.

Mai are două examene la Bac: miercuri la Matematică şi joi la Biologie.

„La ele nu am emoţii aşa de mare. Acolo sunt formule. Mi-au plăcut întotdeauna ştiinţele fixe, aici, la Română, au fost emoţiile“, mărturiseşte adolescenta.

După Bac vine admiterea la Politehnica din Bucureşti. Cristina a ales o specializare în Telecomunicaţii, pe care are de gând să o urmeze într-o limbă străină, engleză sau franceză. „Va constitui un avantaj la interviuri (n. r. pe viitor, la angajare) că voi termina în engleză sau franceză. Mă va ajuta pe mai departe“, apreciază tânăra. Ştie că probele de admitere sunt din Matematică, disciplină pe care a învăţat-o deja pentru Bacalaureat, şi elemente de Geometrie.

Iar apoi vine vacanţa. „La mare, cu colegii“, încheie Cristina Găvănescu.

Mai puteţi citi:

Subiecte Română BAC 2018. Aproape 2.500 de absolvenţi de liceu din judeţul Teleorman s-au înscris la Bacalaureat

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite