Soluţie temporară pentru conducerea DGASPC Teleorman. Atribuţiile funcţiei de director au fost delegate către un angajat al instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman a rămas fără director, după ce DNA a trimis în judecată ultimele trei directoare ale instituţiei în dosarul angajărilor fictive în care inculpat este şi Liviu Dragnea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman a rămas fără director de aproape o lună, după ce fosta directoare Olguţa Şefu, trimisă în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru abuz în serviciu şi fals intelectual,  a fost demisă din funcţie. Până la găsirea unui nou director care să primească avizul ANFP, Consiliul Judeţean Teleorman, instituţia în subordinea căreia se află DGASPC, a găsit o soluţie temporară. 

Atribuţiile de director au fost delegate unui angajat al instituţiei, Mirela Curcă, şeful Serviciului management de caz. Delegarea atribuţiilor s-a făcut prin votul consilierilor judeţeni, întruniţi în şedinţă extraordinară. Soluţie interimatului este una temporară. După declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, pentru conducerea DGASPC Teleorman se va aduce un director din afara instituţiei.

 ”Este o soluţie temporară, până în momentul în care vom reuşi să finalizăm procedura cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, să obţinem aviz pentru persoana pe care s-o putem numi prin hotărâre de Consiliu ca director interimar până la organizarea concursului şi preluarea postului prin concurs. Ţinând cont că activitatea acestei instituţii trebuie să fie  una în regulă, să se poată desfăşura în condiţii corespunzătoare şi ţinând cont de prevederile legale, aceasta este o soluţie pentru ca activitatea să poată fi desfăşurată în condiţii corespunzătoare”, a declarat Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Trei directori de la DASPC Teleorman , trimişi în judecată de DNA

Ultimii trei directori de la DASPC Teleorman au ajuns în vizorul DNA pentru fapte de corupţie. ”Buba” de la Protecţia Copilului Teleorman a explodat în urmă cu aproximativ doi ani, odată cu reţinerea şi, ulterior, arestarea directoarei Floarea Alesu, pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Aceeaşi directoare a mai ajuns în vizorul DNA pentru o altă faptă de corupţie, într-un al doilea dosar instrumentat tot de DNA.

Nici Miloş Rodica, cea pe care Consiliul Judeţean Teleorman o desemnase pentru a prelua frâiele instituţiei bântuite de DNA, după reţinerea Floarei Alesu, nu a avut mai mult noroc. A pierdut funcţia în urma unui alt scandal tot cu iz de DNA. 

  Toate cele trei foste directoare de la Protecţia Copilului Teleorman-Floarea Alesu, Rodica Miloş şi Olguţa Şefu sunt acum inculpate în acelaşi dosar, alături de alţi angajaţi ai instituţiei şi împreună cu Liviu Dragnea şi fosta soţie, Bombonica  

Angajări fictive la Protecţia Copilului

Ultimul dosar instrumentat de DNA având în centru Protecţia Copilului Teleorman cuprinde 11 nume. Cap de listă este Liviu Dragnea, preşedintele PSD, trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi instigare la fals intelectual.   În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

  În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci, la data faptei şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei; Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, ce avea în componenţă şi Centrul de consiliere şi sprijin pentru părinţi; Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban, fost şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, ambele funcţionare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloş (fostă Ogrija, fostă Drăghici), director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.  

Potrivit DNA, în perioada iulie 2006-2013, Floarea Alesu, în calitate de director general al DGASPC Teleorman, la instigarea lui Liviu Dragnea, la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a dispus în mod ilegal menţinerea în funcţii şi implicit plata drepturilor salariale pentru Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, angajate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. 

  "Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care inculpata cunoştea faptul că, deşi cele două persoane au figurat în mod scriptic ca angajate în cadrul instituţiei respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu şi nu au prestat vreo activitate. În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă", se arată în comunicatul DNA.   

Potrivit DNA,  menţinerea în funcţie a celor două angajate în cadrul DGASPC Teleorman a fost posibilă şi datorită inculpaţilor Ionel Marineci, Rodica Miloş, Olguţa Şefu, Bombonica Prodana (fostă Dragnea), Valentina Marica, Constantin Claudiu Balaban şi Nicuşor Gheorghe, persoane cu funcţii de conducere în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, care nu au luat nicio măsură de sancţionare a celor două angajate având în vedere că acestea nu s-au prezentat la serviciu şi nu au prestat activităţile la care erau obligate prin contractul individual de muncă şi fişa postului, fapte ce au permis acestora din urmă să îşi încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente.   Olguţa Şefu, Nicuşor Gheorghe, Constantin Claudiu Balaban şi Valentina Marica au întocmit, semnat şi avizat diverse documente justificative pentru situaţia descrisă mai sus (fişa postului, raport de evaluare, foaie colectivă de prezenţă).  

 "Această conduită infracţională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite în cuantum total de 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) şi Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal", se arată în acelaşi comunicat al DNA.   DNA a dispus măsura sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatei Floarea Alesu.   Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite