Primăriile din judeţ au primit bani pentru plata datoriilor. Opoziţia acuză conducerea Consiliului Judeţean că a împărţit sumele pe criterii politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
consiliul judetean teleorman

Împărţirea banilor pentru plata datoriilor primăriilor din judeţ şi cofinanţarea proiectelor europene a stârnit discuţii în plenul şedinţei Consiliului Judeţean Teleorman. Opoziţia a acuzat conducerea instituţiei că a împărţit sumele, după culoarea politică a primarilor.

Consilierii judeţeni au aprobat  proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din TVA către primării pentru plata arieratelor şi cofinaţarea unor proiecte cu  fonduri europene.

Opoziţia a protestat în plenul şedinţei faţă de modul în care conducerea Consiliului Judeţean Teleorman a împărţit banii către primării, acuzând că la baza ”calculelor” a stat , de fapt, culoarea politică, şi nu alte criterii. 

Consilierul judeţean PDL Constantin Amarie a intervenit pe marginea proiectului privind împărţirea banilor, prezentând cazul unor primarii cu edili PDL care au primit sume, mici, trase la indigo. ”Cervenia, Suhaia, Dideşti, Poeni au primit sume identice,  36 (n.r. mii lei) în anexa 1 şi 24 mii lei în anexa 2. Nu pot să cred că nevoie lor sunt tocmai egale ,fiind comune cu probleme diferite . Mi se pare foarte puţin  şi nu cred că, întâmplător, aceste comune care au primit puţini bani  au primar PDL”, a spus consilierul judeţean.

În replică, şeful CJ Teleorman, Adrian Gâdea a explicat că la baza împărţirii sumelor s-a ţinut cont de criteriile impuse de lege : ” Aceşti bani s-au dat pentru plata arieratelor şi pentru asigurarea părţii de cofinanţare în proiectele europene. Fiecare primărie a prezentat care sunt arieratele şi care sunt proiectele pe care le are şi repartizarea s-a făcut ţinându-se cont de aceste criterii”. Pentru a fi şi mai convingător, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a exemplificat prezentând şi situaţia unor primării PNL care au primit mai puţini bani.

Nu este prima dată când opoziţia acuză conducerea CJ Teleorman de faptul că împarte banii , ţinând cont de culoarea politică a primarilor. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite