Încălţăminte nouă de Paşte pentru 120 de copii. Preotul din Lada a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru micuţii din parohia sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lada

Florin Danu, preotul din Lada, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra, de Paşte, încălţăminte pentru 120 de copii din comunitatea sa . Acesta este al patrulea an consecutiv în care părintele oferă o bucurie copiilor nevoiaşi din parohia sa, în preajma sărbătorilor pascale.

Din 2012, părintele Florin Danu şi-a făcut un scop din a-i ajuta pe cei nevoiaşi din parohia sa. A devenit astfel un adevărat părinte pentru copiii nevoiaşi din parohia sa oferindu-le zilnic sprijin şi încercând să le aducă, în fiecare an, o bucurie de Paşte şi de Crăciun. Pentru al patrulea an consecutiv, de Paşte, părintele lansează o campanie pentru ajutorarea copiilor din parohia sa.  

” Se apropie sărbătoare Sfintelor Paşi şi tradiţia spune ca e bine sa avem ceva nou, aşadar ne dorim să oferim fiecarui copil o pereche noua de încălţări, cozonac, dulciuri şi fructe. Avem 120 copii şi am estimat în jur de 150 Ron pentu fiecare”, a anunţat preotul Danu la lansarea campaniei. Apelul pentru campanie a fost lansat de Facebook, ca şi în ceilalţi ani.

Cei care vor să contribuie la  bucuria pe care părintele vrea să  o aducă copiiilor din parohia sa, de Paşte, pot face donaţii în contul Asociaţiei ”Mana cerească”, cont deschis la BCR RO37RNCB0248125864690001. 

În anii trecuţi, tot în urma unor campanii lansate în spaţiul virtual, părintele a reuşit să adune donaţii constând în bani, haine, încălţăminte şi dulciuri pentru copiii săi.

Masă caldă pentru copiii din sat

De mai bine de cinci ani, preotul Florin Danu şi-a luat în serios rolul de părinte pentru nevoiaşii din Lada.  Şi-a transformat biserica în şcoală de duminică şi a primit aici cu braţele deschise toţi copiii din satul Lada. În mica bisericuţă, părintele Florin Danu le-a fost copiilor nu doar preot, ci şi dascăl. Aşa au ajuns copiii din Lada să facă gramatică după liturghia de duminică.

Prin asociaţia ”Mana cerească”, părintele a demarat lângă bisericuţă construirea unui centru social pentru copiii şi bătrânii din sat. A strâns bani din donaţii şi la începutul anului trecut a deschis cantina centrului. Din ianuarie 2016, la cantina părintelui Florin Danu mănâncă 80 de suflete. Banii pentru alimente, ca şi pentru continuarea lucrărilor la centru, vin  tot din donaţii pe care părintele pe strânge de la oamenii de bine.  ”Oricine poate dona către asociaţie sau pot veni cu alimente la centrul de la Lada”, mai spune preotul.Misiunea de a hrăni 80 de suflete , din donaţii, nu este una uşoară, însă în ciuda tuturor greutăţilor părintele este încrezător că se vor găsi întotdeauna oameni cu dare de mână dispuşi să ajute.

image

Copiii care mănâncă la cantina părintelui de la Lada provin din familii cu posibilităţi materiale extrem de reduse, majoritatea având ca unică sursă de venit ajutoarele sociale sau banii obţinuţi din munca câmpului.

Centrul social aproape de final

Construcţia Centrului social care va deservi comunitatea din Lada continuă tot cu bani strânşi din donaţii. Centrul unde funcţionează cantina şi unde au fost amenajate dormitoare şi cabinete medicale este acum aproape de terminare. 

”Avem nevoie de fier, ciment, mobila pentru încă două dormitoare. Cabinetul de medicină de familie este funcţional deja. Cel stomatologic va fi gata după Paşte”, mai spune preotul din Lada.
La centrul social din Lada copiii au posibilitatea de a învăţa să picteze. La iniţiativa părintelui Danu, copiii fac oră de desen, cu ajutorul unui profesor voluntar. Spaţiul de cazare din centru, destinat oamenilor fără posibilităţi materiale, îşi dovedeşte deja utilitatea. Aici a fost cazată recent o bătrână din sat, care a rămas fără casă.

centru lada

Tot prin grija părintelui Danu, lângă centru au fost amenajate solarii pentru legume şi se lucrează la amenajarea unui iaz de peşte, toate produsele obţinute aici urmând să fie valorificate la cantina socială.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite