FOTO Cod galben de vânt şi ninsori. Bazele de deszăpezire din Teleorman au fost inspectate de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
baze 1

Autorităţile judeţene s-au mobilizat având în vedere avertizarea de cod galben de ninsori şi vânt emisă de ANM pentru urmoarea perioadă şi au plecat să inspecteze bazele de deszăpezire din judeţ. Prefectul Daniela Carmen Dan şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, colonel Sandu Liviu Sorinel au trecut astăzi pe la centrele Secţiei de Drumuri Naţionale şi cele ale Tel Drum pentru a verifica mijlocele de intervenţie.

Avertizarea de cod galben de vânt şi ninsori s-ar putea transforma în avertizare de cod portocaliu la noapte , potrivit prognozei ANM. Prefectul de Teleorman a decis să inspecteze bazele de deszăpezire pentru a se asigura că drumarii sunt pregătiţi. ”Este posibil ca de la noapte să intrăm pe cod portocaliu şi am vrut să mă conving cu ochii mei, eu şi inspectorul şef al ISU că avem utilajele în baz, că ele funcţionează, că sunt echipate corespunzăor şi că stocurile de nisipi şi sare  sunt pregătite pentru a putea interveni chiar şi acolo unde trebuie să suplimentăm” a declarat prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan cu prilejul inspecţiei.

Inspecţia neanunţată nu a scos la iveală nereguli, după spusele prefectului de Teleorman : ”Deşi a fost o vizita neanunţată, nu am constatat probleme. Mi-am propus că zilele următoare să ajung în toate subunităţile prestatorilor de servicii pentru drumurile naţionale şi judeţene. De asemenea, voi dispune ca în cursul serii şi nopţii ce urmează să fie verificată permanenţa la nivelul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă ce activeză la nivelul primăriilor din judeţ”.

Teleormanul, sub avertizare de cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare potrivit căreia la nivelul judeţului Teleorman se instituie “Cod Galben” pentru intervalul 06.02.2015, ora 16.00 – 07.02.2015, ora 14.00, privind manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase (ninsori viscolite)

Pentru înlăturarea şi diminuarea efectelor fenomenelor meteorologice prognozate, în calitate de preşedinte al CJSU Teleorman, prefectul judeţului Teleorman a dispus transmiterea mai multor măsuri ce trebuie luate la nivelul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă :  convocarea CLSU şi asigurarea permanenţei la nivelul primăriei, monitorizarea evoluţiei situaţiei meteorologice la nivelul localităţii şi asigurarea condiţiilor necesare pentru a se acţiona preventiv în vederea alertării populaţiei în timp util în situaţia apariţiei unor factori de risc care pot genera situaţii de urgenţă, menţinerea unei legături permanente cu operatorii de distribuţie a energiei electrice pentru ca echipele de intervenţie să acţioneze operativ în cazul producerii de avarii la reţelele electrice, pregătirea şi verificarea forţelor şi mijloacelor pentru intervenţie de la nivelul primăriei şi operatorilor economici, identificarea persoanelor fără adăpost şi îndrumarea acestora către spaţiilor amenajate în acest sens, luarea tuturor măsurilor de protecţie a persoanelor şi bunurilor împotriva efectelor provocate de fenomenele meteorologice periculoase .

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  Teleorman, prin ordin al inspectorului şef, colonel Sandu Liviu Sorinel, sunt pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, pe lângă tura de serviciu, câte 20 de oameni în fiecare dintre cele cinci subunităţi de intervenţie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite