VIDEO Paranoia, anxietatea sau depresia, personaje într-un joc video creat de cinci tineri români. Cum funcţionează totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci tineri din Alba Iulia au creat un joc în care personajele principale reprezintă o serie de trăiri ale oamenilor cum ar fi depresia, anxietatea sau mania.

Vali Mariş (programator), Vlad Tripşa (artist), Sto Adrian (audio), Zeno Bucşa (designer) şi Ioana Popa (designer) sunt cei cinci creatori ai jocului video ”Everything is fine” produs în Alba Iulia.

Cei cinci tineri au înfiinţat şi o companie denumită Playful Patterns, iar jocul recent lansat pe piaţă este prima lor realizare. ”Everything is fine” este dispionibil atât în Google Play cât şi în Apple Store de unde poate fi descărcat gratuit.

Jocul poate fi jucat pe telefon şi tabletă şi este o alternativă la clasicele jocuri de acţiune. Jucătorul are ocazia să devină un războinic care luptă cu o serie de monştri care reprezintă trăirile oamenilor.

Inamicii cu care se confruntă ”războinicul” sunt depresia – sub forma unui monstru care vrea să te îmbrăţişeze, anxietatea – reprezentată de o pasăre gigantică, mania – asemănătoare personajului mitologic Meduza, paranoia – care îl face pe jucător să vadă mai mulţi monştri (imaginari) şi atacul de panică – întunecă totul în jurul jucătorului. Cel care îl încearcă devine pe loc un luptător neînfricat care atacă, pe rând, fiecare trăire interioară care îl consumă. Şi câştigă nu doar virtual, ci şi în realitate: stimă de sine şi încredere în forţele proprii.

Imagine indisponibilă

Ideea jocului a plecat de la problemele pe care le-a avut unul dintre realizatorii acestuia, care a trebuit să-şi înfrunte fricile şi anxietatea. Prin urmare, alături de alţi patru prieteni, a decis să arate oamenilor că pot lupta cu emoţiile negative şi într-un mod mai relaxant, nu doar în faţa psihologului. Şi cum mai bine decât printr-un joc, mai ales că cei mai mulţi, când au probleme, se refugiază în telefoane.

”Am încercat să facem designul monştrilor ca să fie cât de cât apropiat cu ce reprezintă. De exemplu, avem mânia excesivă care nu-ţi face rău în mod direct, dar intră în tine şi îţi consumă toate resursele. După care avem depresia, care vine după tine şi te prinde, te îmbrăţişează şi te omoară aşa, te sufocă. Avem paranoia, care e un iepure speriat, care îşi imaginează că sunt monştrii peste tot şi asta şi face, apar tot felul de monştri imaginari pe hartă. Anxietatea socială, care râde de tine, aruncă cu proiectile, cu hauri, după tine şi atacul de panică care fac întuneric pe toată harta”, spune Vasile Mariş, programator.

Imagine indisponibilă

Echipa din Alba Iulia a reuşit să inventeze un nou control pentru jocurile destinate telefoanelor mobile. Aceştia au introdus conceptul de minimap pentru un joc pe mobil. Asta permite un spaţiu de joc mai mare şi controale rapide şi precise, numai prin tap-uri.

Citeşte şi:

VIDEO Bătaie ca-n filme într-un bar din Alba. Patru bărbaţi sunt cercetaţi penal după ce au agresat un tânăr cu pumni, picioare, mese şi scaune

 

Ce sunt misterioasele operaţiuni secrete cu steag fals. Incidentul care a declanşat cel de-Al Doilea Război Mondial

 

Eleva care a obţinut în justiţie dreptul de a susţine Bacalaureatul a promovat examenul cu cele mai mari note

  

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite